Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Oslo
Nodee


Nodee er en asiatisk luksusrestaurant like ved inngangen til Frognerbadet, som kan tilby kulde i luksuriøse asiatiske omgivelser.
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Middels


Inngangspartiet med de stilige utebordene og de ekstremt velfriserte plantene er en aperitiff i seg selv. Da femstjerner.no spiste lunsj på Nodee var spisesalene så godt som tom. Lokalet var iskaldt, og ingen nyter maten med nupper i huden. Vi forsøkte å varme oss med en kanne grønn te (30 kr) - uten at det hjalp. Vi spurte så om det var mulig å stenge utgangsdøra. Det er ventilasjonen som skaper kulda, sa servitøren. Personalet nektet faktisk å stenge utgangsdøra!

Uansett hvor god rettene var, nøt vi ikke maten. Hvorfor får ikke kelnerne opplæring i å kjenne på kundenes behov? For kelnerne som raser rundt i lokalet er kulde naturligvis deilig. De får jo også lønn for å svinse rundt. Gjestene betaler i tusener. Er det mye forlangt å be dem stenge døra?

Disse asiatene har bodd for lenge i Norge, fleipet vi. For er det noe asiater vanligvis kan, så er det service.

Maten på Nodee består av avanserte japanske, kinesiske og thailandske retter, alt et hakk over det man vanligvis får på slike steder. Vi er ikke sushi-frelste og gikk for Grillspyd m/fasan, lammecaré og okseindrefilet (180 kr). Kjøttet var utsøkt og soya-kremsausen hadde en mild og mektig smak. I det hele tatt var sausene fantastiske. Chilipepper-sausen i Kam Kon Pot-retten sto ikke tilbake fra nyss nevnte saus. Bare denne var mer spicy. Kam Kon Pot (168 kr) er indrefilet av okse, lam, kylling og kongrereker. Man skulle tro at denne kombinasjonen skapte et anarki av smaker. Tvert imot, alt gled harmonisk sammen og smakte utsøkt godt.

Nodees lokaler er virkelig deilige. Dette er nedtonet, luksuriøs asiatisk estetikk. Rent interiørmessig er dette framtiden. Bare de som har et fetisjforhold til røde papirlykter og småfisk i akvarium kan mislike dette.

Men hvor mye mer hadde vi ikke nytt dette måltidet om servitørene hadde orket lukke utgangsdøra!
Nodee
Middelthuns gate 25, Tlf 22933455
Åpningstider:
Man-lør. 11-24, Søn.16-23.
Publisert: 07.05.2007 00:00:23Flere restauranter med
i Oslo:

Christiania Café, Restaurant & Bar

Dinner

Front

Kontrast

Nodee

Smalhans

Statholdergaarden

Theatercaféen

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap