Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Paris
Ledoyen


Trestjerners på hell
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Høy


Ledoyen er en av verdens mest tradisjonsbefengte restauranter. Et steinkast fra Champs Elysée og Petit Palais finner man en klassisk rektangulær bygning à la Jeu de Paume, bygd i 1792. I det man stiger inn i spisesalen i andreetasjen kan det være verdt å studere Canaletto-maleriet i 100 millionerklassen.

Ettersom vi var så dum at vi ikke hadde bestilt til lunsj, kunne vi ikke gå for sparemenyen til 85 euro. Vi gikk for kveldens femretter til 198 euro (284 euro med vinpakke). I tillegg bestilte vi en flaske riesling ”Andlau”, 2005, spenstig i smaken og billig på pris (42 euro), pluss en liter St. Pellegrino til 100 kr.

Inne i spisesalen på Ledoyen var det mørkt og atmosfærisk. Det er noe sterkt empireaktig ved stedet. Man ville liksom ikke reagert om plutselig Napoleon skulle komme stridende opp trappene, legge fra seg sverdet og sette seg ved et av vindusbordene.

Dessverre var det vanskelig for flere av kelnerne å skjule sin hovedstadsmutte arroganse. Dette er i grunnen oppsiktsvekkende med tanke på at dette er en restaurant med tre michelinstjerner, dog tydelig en trestjerners på vei ned. Vi vil bli overrasket dersom alle tre stjernene overlever 2011, men kan hende var vi tilstede på en dårlig dag? Kanskje er det jula som har tatt på? tenkte vi, idet vi nok en gang ble korrekt servert av en eldre kelner. Og her var ikke de gamle eldst. De yngre servitørene var mye hyggeligere.

Maten på Ledoyen var delvis fantastisk. Det karamelliserte lammet var i verdensklasse, gnocchien helt fantastisk - selv om vi foretrekker enda sterkere og mer markante smaker. De tre dessertene og ostene var også på øvre hylle innenfor klassisk haute cuisine. Likevel, det var noe som manglet, rent kreativt. Christian Le Squer er definitivt ikke den mest innovative av de cirka ti kokkene i Paris med tre michelinstjerner. Og selv om man serverer klassisk mat av usedvanlig høy kvalitet, kan mangel på oppfinnsomhet koste chefen en stjerneformørkelse.
Ledoyen
1, avenue Dutuit, 8 arr, 01 53 05 10 01
Åpningstider: 12-15, 19-23. (Stengt lør, søn og man lunsj.)
Publisert: 02.01.2008 00:00:23Flere restauranter med
i Paris:

Café de la Paix

Grand Café des Capucines

Le Grand Véfour

Le « Cinq » (Four Seasons Paris)

Ledoyen

Taillevent

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap