Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Paris
Pierre Gagnaire


Er dette verdens beste restaurant?Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 14 av 15
Prisnivå: Høy


Ja, vi mener dette er verdens beste restaurant - når det gjelder mat, fransk mat altså. Det vil si, når det gjaldt fisk holdt ikke Pierre Gagnaire samme nivå som Hellstrøm på Bagatelle. Men alt det andre er bare best. Vi klarer egentlig ikke å forestille oss omfanget av tragedien når oppvaskmaskinene hos Pierre Gagnaire går i stykker. Man får så utrolig mange fat, tallerkener, kopper etc at man nesten får lyst til å si, nei, nei, det er nok, vi trenger ikke fire nye skåler for denne lille retten.

Og vi som ikke liker østers engang, klarer ikke å slutte å lovprise hans Østers m/bacon. For 90 euro får du en lunsj du aldri glemmer.

Interiøret er kanskje ikke like imponerende. Hotel Balzac, hvor restauranten holder til i, tilhører ikke Paris 10 beste. Selve restauranten er litt slitt Art Deco. Utrolig sjarmerende, men litt trist og lett dekadent, slik som Art Deco (1930-tallsstilen) ofte blir når årene drar seg til.

Hyggelig også at chefen selv (Pierre Gagnaire) pleier å ta turen og hilse på gjestene. Dersom du bare skal velge en gourmetrestaurant i toppklassen, bare en, mener vi at det er denne du skal gå for. Større matopplevelse får du nok ikke i Europa. Kanskje ikke utenfor heller.
Pierre Gagnaire
6 Rue Balzac
Åpningstider: 12-15, 19-23.
Publisert: 10.02.2008 00:00:23Flere restauranter med
i Paris:

L'Atelier de Joël Robuchon - Étoile

L'Espadon (Hotel Ritz)

Laserre

Le Pré Catelan

Les Ambassadeurs (Hotel Crillon)

Pierre Gagnaire

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap