Om oss Anmeldelser Nyheter

 
Restauranter: Nyheter
De beste hotellene m/restaurant


Femstjerner.no tester og rater hoteller med gourmetrestauranter Av Per Bjørnar Grande
The Berkeley. (London)
The Berkeley ligger i fasjonable Knightsbridge. Rommene er klassiske. Da vi bodde der, bestilte vi langhelgetilbudet "Great London Weekend" som betyr å bo i tre netter og betale for to. Vi fikk et stort rom, det vil si to rom og en liten balkong. Vi lurte på hvorfor vi sov så enormt mye da vi bodde der, inntil vi fikk vite at madrassene er håndlagede Savoir beds. Noen sier dette er verdens beste senger.

I tillegg til flotte rom har de et renommert trimrom og svømmeanlegg i toppetasjen – som også hotellgjestene må betale rundt 100 kroner for å bruke. Ok, vi hørte at Madonna brukte fasilitetene, men allikevel da? I tillegg må man ut med 280 kr for en frokost.

Berkeley hotellet har to kjemperestauranter. Marcus Wareing at the Berkeley (tidligere Petrus) har nylig fått sin andre michelinstjerne, og imponerer med en service av en annen verden. Vi ble blant annet spurt om vi ville se kokkene lage maten på kjøkkenet. Vi ble da geiledet av en asiatisk skjønnhet i et kjøkken som var av den mest rigide militære orden. Spesielt imponert ble vi av dessert-kokkene. Til slutt fikk vi hilse på en lett stresset Wareing.

I tillegg kan The Berkeley skilte med Boxwood Café som er en Ramsay-avlegger. Bedre enn dette kan nok ikke et hotell gjøre det på restaurantfronten
Rom: 5
Restauranter: 5
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 4
Til sammen 18
Pris. Fra cirka 2500 kr for et dobbeltrom


Clardiges Hotel (London)
Gordon Ramsay på Claridges mistet nylig sin michelinstjerne, men du verden for en vakker restaurant. Lunsj her er virkelig et sted hvor makta samles. Og selv om stjernen forsvant, vil nok maten fremdeles være av svært høy kvalitet. Ramsay vil jo, som alle vet, gå fuckin berserk om ikke alt er på stell.

Rommene på Claridges er litt slitne art deco med noen virkelig fine detaljer. Noen av rommene er nå pusset opp med eksklusive møbler designet av sønnen til avdøde prinsesse Margareth, David Lindley. Servicen på rommet er subtil, for eksempel la de inn et bokmerke i min frus Dag Solstad roman da de ryddet. Nypussede sko hver morgen og nystrøkne versjoner av The Times. Digert marsipanegg fikk vi også. Nydelig trimrom i toppetasjen med fin utsikt utover Mayfair trekker opp!

Da vi spiste i dagligstuen, fikk vi servert små flasker øl etter å ha bestilt store. Og de innrømte ikke at det fantes store før vi måtte vise kelneren at her satt det visselig gjester med store ølflasker. Kelneren unnskyldte seg som om det var ubetydelig, men da brølte jeg: "But Sir, We are at Claridges!"
Jeg tror det gjorde virkning.
Rom: 3
Restauranter: 3
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 2
Til sammen 12
Pris. Fra cirka 3000 kr for et dobbeltrom


Ritz (London)
Englands peneste restaurant - for de som liker den klassiske stilen selvsagt. Jeg spiste en av de aller, aller beste kyllingrettene på The Ritz Restaurant. Og på samme søndagslunsj fikk jeg servert en skikkelig tørr skotsk lakseforrett. Gå for søndagslunsjen, restauranten er kjent for en classy & oppstemt atmosfære just søndag formiddag. Det er da man får aller mest igjen for et måltid på The Ritz, spesielt de som liker å menge seg med the famous & the rich.

Rivoli bar (ekte art deco) må vel være blant verdens fem fineste. Når det gjelder Afternoon Tea greia på The Ritz, kan de som ikke liker følelsen av å være på utstilling ligge unna. Gå heller på Rivoli Bar, du har det mye, mye bedre der. Dessuten, afternoon tea er overpriset. En femretters lunsj på restauranten koster omtrent det samme.

Rommene på Ritz er veldig, veldig vakre i den maksimalistiske Louis XVI-stilen. Ikke så veldig store rom, men du verden så mye atmosfære, og "perfection in every detail." Trimrommet er lite og skuffende, og pc-rommet er uten overdrivelse cirka 1 x 1 m!
Rom: 5
Restauranter: 4
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 4
Til sammen 17
Pris. Fra cirka 3000 kr for et dobbeltrom


The Dorchester (London)
The Dorchester har en knallgod engelsk-fransk restaurant ved navn The Dorchester Grill. Grillrommet har blitt festlig pusset opp, og maten holder meget høyt nivå. I tillegg har The Dorchester en virkelig stjernegourmet. Alain Ducasse har flere michelinstjerner enn hele Skandinavia til sammen. Men ryktene sier at denne restauranten er overpriset. Overpriset til kvelden, men til lunsj kan man jo få en fire retters lunsj til 35 £.

Ellers er servicen formidabel på dette hotellet eid av Sultanen av Brunei. Mange rike arabere og kjendiser frekventerer stedet. The Promenade, en av verdens aller, aller fineste dagligstuer er smekkfull fra frokost til late night drinks. Rommene er forfinet engelsk country life, der subtilitetene overgår touchen av det florale. Og behaget overgår det innovative.

Men ligg unna China Tang. Det er en stor skam at et sånt luksushotell har en kinarestaurant som ikke ville imponert - om den så befant seg på Voss stasjon.
Rom: 4
Restauranter: 3
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 4
Til sammen 15
Pris. Fra cirka 2500 kr for et dobbeltrom

Brown's Hotel (London)
Et av verdens eldste hoteller grunnlagt i 1837 av butleren til Lord Byron. Hotellet som ligger i en av Londons alle mest attraktive smågater, oser tradisjon og stil - selv om det nylig har blitt grundig pusset opp for rundt 200 millioner kroner. Fantastisk god service og nydelige minimalistiske rom (tenk Brown's går minimalistisk!). Her tilbrakte Roosevelt bryllupsnettene, her ringte Graham Bell for første gangen i verdenshistorien fra en telefon og her skrev Agatha Christie "Bertrams Hotel".

Dessverre er restauranten for mye old world. Ordet krydder må være et fremmedord på dette kjøkkenet hvor det sikre foretrekkes framfor det spennende. Skjær i sjøen når vi inntok Afternoon Tea, der en av servitørene gikk helt amok da to av oss heller ville ha et glass chablis. Donovan Bar er så bra som en bar kan bli.
Rom: 5
Restauranter: 2
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 4
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 3000 kr for et dobbeltrom


The Lanesborough (London)
Et av de få hotellene hvor du får en egen butler. Men spørsmålet er: Hva kan egentlig en butler brukes til? Pakke opp? Nei, for intimt. Fortelle hvordan man bruker tv og air-condition? Ja, men det kan man like gjerne spørre de som kommer med koffertene. Litt tam butler første dag. Neste dag kom plutselig Maria fra Italia innom. Vakrere kan en kvinne knapt bli. Igjen dukket spørsmålet opp: Hva kan man bruke en butler til? Ok, noen ganger er en butler kun en butler, andre ganger begynner man å drømme om butlere i utvidet forstand. Jeg begrenset meg imidlertid til å få henne til å ta et par bilder av meg i foajeen. Ville ta et par av henne - som hun avverget profesjonelt.

Delvis fine rom i mild empirestil. Litt slitt og litt tamt, men old world-stilen er verken latterlig eller pretensiøs. Trivelig overklasseatmosfære preger hele hotellet.

Hotellets italienske restaurant, Apsleys, er fantastisk og har en michelinstjerne. Servicen overgår det meste, men atmosfæren manglet litt diskresjon, spesielt til lunsj. Bibliotekbaren er kjempestilig selv om bøkene er fake!
Rom: 3
Restauranter: 4
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 4
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 3000 kr for et dobbeltrom

One Aldwych (London)
Ble oppgradert til suite og fikk ha rommet til klokka 20 neste kveld. Det er service på høyeste hylle. One Aldwych er minimalistisk luksus med moderne kunst på veggene. Nydelig suite, men de rimeligste dobbeltrommene er lite distinkte og ganske "tiny".

Spesielt fellesområdene er litt for mye harde stoler, klikk, klakk og ekko. Stilig & sterilt og ikke helt på høyde med det man forventer av et femstjerners hotell..

Stilig basseng med undervannsmusikk (musikk som jeg ikke merket) og typisk småsure instruktører på treningsrommet. (Hvorfor er alle så sure på fitness-sentrene?)

Servicen er ellers helt fantastisk, frokosten holder også høyt nivå. Dette er stedet for de velstående som ennå ikke har fyllt 50.
Rom: 3
Restauranter (frokost):4
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 4
Til sammen 15
Pris. Fra cirka 3000 kr for et dobbeltrom


Elysian (Chicago)
Kåret til USAs beste hotell. Vi vet hvorfor, vi har bodd der. Nydelige rom med peis i alle rom og tv innfelt i speilet på badet. Spaen er ultra-ren og behagelig, nesten litt for høytidlig for meg. Jeg spurte imidlertid om man kunne befinne seg i jacuzzien naken. Det var ok.

Stilig frokostrom med frokostmeny som man bestiller av servitør. Servicen på dette hotellet er bare helt, helt fantastisk. Sannsynligvis fremdeles et av USAs aller beste hotell.
Rom: 5
Restauranter (frokost):3
Fasiliteter: 5
Vennlighet: 5
Til sammen 18
Pris. Fra cirka 2500 kr for et dobbeltrom

Ritz-Carlton (Chicago)
Mer spektakulær utsikt over Michigansjøen finnes ikke. Vi ble helt satt ut av utsikten fra rommet vårt. Rommet var jo fint, men utsikten, utsikten.

Ettersom vi var vinterbleke nordmenn på tur, ønsket vi å sole oss. Et par solsenger fra 1930-tallet var det eneste de kunne tilby. Komisk. Men Chicago er ingen soleby, delvis fordi det er kaldt, delvis fordi det er sterk vind oppe i høyhusene.

God frokost i halvluksuriøse omgivelser. Ritz-Carlton-hotellet kunne gjerne ha pusset opp deler av hotellet sitt.
Rom:4
Restauranter (frokost):3
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 4
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 2500 kr for et dobbeltrom


Trump Towers (Chicago)
I det vi steg inn på vårt oppgraderte dobbeltom skrudde jeg straks på tv'en. Det var nemlig VM i fotball. Tv'en virket ikke. Virket ikke! På Trump Towers!? Det kunne ikke være sant. Jeg ringte febrilsk ned til resepsjonen. I løpet ev ett minutt sto reperatøren der.

Trump Towers er 92 etasjer med moderat luksus. Rommene var fine med en enkel & stilig kjøkkenavdeling. Ettersom restaurantene virket mer interessante utenfor hotellet, fikk vi liten innsikt i hva Trump Towers kan by på matmessig.

Utsikten fra rommet var imidlertid en film verdig. Her hadde vi en skyline av berømte høyhus som man sjelden opplever. Beliggenhet og et aldeles nydelig treningsrom trekker opp.

Servicen var kanskje ikke så fantastisk som man hadde håpet på. Men vi slapp da i det minste å bli kjeftet opp av Donald Trump.
Rom:4
Restauranter:3
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 3
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 2500 kr for et dobbeltromGrandhotel Schloss Bensberg (2 mil fra Køln)
Hvordan føles det å bo i et barokkslott fra 1700-tallet, bygd av Prins Jan Wellem? Forresten, ikke så verst, med tanke på at det er totalrenovert. Og svømmeanlegget var bare helt himmelsk, bokstavelig talt, med blå- og gullmosaikk i taket.

Ettersom det var sommer og vi drikker litervis med cola light, hadde vi hamstret inn en hel sekk med cola. Så viste det seg at minibaren var gratis!

Schlosshotellet har en restaurant med tre michelinstjerner og et søsterhotell en mil unna som også har en restaurant med tre michelinstjerner. Ikke dårlig med tanke på at det bare fins fire restauranter i hele Tyskland med tre michelinsjerner. Vi valgte Dieter Müller en mil vekke, og ble fraktet gratis i en tre dager gammel BMW 730, og ble så hentet i en Porsche Cayenne. Dieter Müller serverte blant annet svinefilet i ulike versjoner. Helt spektakulært. Aldri har vi spist så mye til lunsj. Dette er virkelig mat-maksimalisme.

Rommene var ikke like spektakulære. Fine, men litt for gammelmodig, med hint av 50-tallsstoler. Dette ga verken en feel av barokken eller moderne luksus.
Rom: 3
Restauranter: 5
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 4
Til sammen 16
Pris. Fra cirka 2500 kr for et dobbeltrom


Hessischer Hof (Frankfurt)
Eid av Prins von Hessen, som også har gitt stedet noen aldeles nydelige møbler i empire og art deco. Det aller beste med dette hotellet er baren. Gratis drinker fra klokka 18-20, hvor man kan nyte husets Prins von Hessen sin sekt eller hvitvin - og samtidig få kontakt med de andre gjestene på hotellet. Men for all del, vil du ha free G&T, så kommer de med det også. Rommene er store med en eim av en forgangen tid. Eneste å utsette på hotellet er at ryddedamene ikke gjorde perfekt jobb.

Restauranten serverer tradisjonell tysk mat med et visst drag av gourmet. Servicen er også der helt topp, det samme med Jimmy's Bar. Dette er et ideelt hotell for julefeiring og andre rekreasjoner.
Rom: 4
Restauranter: 4
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 5
Til sammen 16
Pris. Fra cirka 1100 kr for et dobbeltrom (utenfor messeperiodene)


Ciragan Palace (Istanbul)
Ciragan Palace ligger klin inntil Bosporus. Svømmebassenget er bygd slik at det ser ut som det bare forsvinner rett ut i havet. Stilig. Rommene er en blanding av klassisk og ottomansk. Vi fikk et oppgradert rom, som nok er et av de to fineste rommene vi noen gang har bodd på. Blått og gull og lett ornamentert. Og badet var en sultan verdig.

Ellers er de hyggelige på dette hotellet, men det er jo så godt som alle tyrkere (utenom taxisjåførene), og man kunne nesten forvente at de var enda hyggeligere på et slikt hotell. Hotellet er nok blitt litt blasert. Det er farlig.

Første besøket: Fantastisk lunsjbuffet på Laledan, og god, tradisjonell tyrkisk mat på hovedrestauranten Tugra. Men vi reagerte litt da vi spurte hvorfor de hadde satt opp prisen så sinnsykt i løpet av bare et par år. Svaret var at de ikke ville at enhver skulle kunne komme innom! Ja, ja, ikke akkurat sosialdemokratiske likhetsnormer der i gården.

Bodde der sist sommeren 2013. Prisene har nå steget til rundt 550 € per natt. Hotellet begynner å bli litt slitt. Rommene er fremdeles bvakre, men litt slitne. Tugra, selveste gourmetrestauranten, serverer tradisjonelle ottomanske retter. Dessverre var det bare ett å si: Boring, boring, boring. Det er sjelden at man får så kjedelig mat i Istanbul.
Rom: 5
Restauranter: 2
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 3
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 4000 kr for et dobbeltrom

Swisshotel Bosporous (Istanbul)
Hva sier du til å bli oppgradert til et hotellrom til 8000 kr og bare betale 2000? Takk, sier man. Resten er ren nytelse, som å ligge på chaiselongen og se på båtene som duver på Bosporous.

Ettersom jeg er medlem av Leading Hotels of the World, fikk vi benytte executive-etasjen i løpet av de 7 dagene (januar 2011) vi bodde på det svære men trivelige hotellet. Det betød vin og sandwicher om kvelden. Stort moralsk dilemma når man er gourmeter: skal man dra på restaurant samtidig som maten på hotellet er gratis?

Ellers var maten og servicen på hovedrestauranten bare passe. Bedre kvalitet på den kjempesvære baren, en kvadratisk hengende hage med super utsikt.

Bodde på Swiss i fire netter sommeren 2013. Nesten ikke prisstigning fra 2011. Og maten er blitt bedre. Frokosten er helt fantastisk. Anbefaler takrestauranten Gaia. Enkelte retter med virkelig gourmetpreg - noe som er sjeldent i Tyrkia.
Rom: 5
Restauranter: 3
Fasiliteter: 5
Vennlighet: 5
Til sammen 18
Pris. Fra cirka 2000 kr for et dobbeltrom

Grand Tarabya
Ligger en 1/2 times kjøretur fra sentrum av Istanbul. Tarabya ligger der hvor Bosporus munner ut i Svartehavet. Fantastisk fine hotellrom i supermoderne stil. Meget godt utvalg til frokost. Restaurantene er tradisjonelle, men maten smaker svært godt. Servicen kan enkelte ganger bli litt for folkelig i stilen - til lukssuhotell å være. Tarabya er et meget avslappende sted. Bassengområdet var litt rotete og skuffet, men rommene, akk for noen rom. Utsikten er også verdt noen tusenlapper:
Rom: 5
Restauranter: 4
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 5
Til sammen 17
Pris. Fra cirka 2000 kr for et dobbeltrom


Pestana Palace (Lisboa)
Pestana Palace ligger fem kilometer fra sentrum av Lisboa. Men ettersom taxi er så rimelig i den portugisiske hovedstaden, koster det ikke mer enn rundt 45-50 kroner å komme seg til de fleste severdighetene. Et aldeles nydelig hotell, med en fantastisk privat park. I tillegg er det et velutstyrt trimrom og flotte muligheter for å sole seg. Vi solte oss daglig selv om det var i begynnelsen av november (2007).

Det er spesielt salene i dette 1800-tallspalasset som imponerer. Her kan man velge å lese en bok inne på Louise XV-rommet en kveld, så Louis XVI-rommet neste, og så kanskje det kinesiske den neste kvelden. Baren er også knallstilig. Pestana Palace er med i Leading Hotels of the World. Det er bare de aller, aller beste som får bli med i denne klubben, og Pestana er en av de rimeligste av disse.

Restauranten Valle-Flor er vel dyr med hovedretter rundt 300 kr, men når man kan få helt ok portugisiske viner ned til 130 kr flasken, jevner det hele seg ut. Servicen er bare helt fantastisk, både når det gjelder hotell og restaurant. Kjempegod frokost i palatiale omgivelser er inkludert.
Rom: 4
Restauranter: 4
Fasiliteter: 5
Vennlighet: 5
Til sammen 18
Pris. Fra cirka 1600 kr for et dobbeltrom


Continental (Oslo)
De nye rommene på Continental er raff, raff, raff. Utsøkt kunst og smakfull minimalisme. Vi likte også de gamle, klassiske rommene. Servicen på Continental overgår alt ellers i Oslo. Og på den fronten blir Grand hengende langt etter. Men til og med familiedrevne Continental har begynt å gi etter for et pengebegjær som går på bekostning av vennlighet og service. Siste gangen vi bodde der (og vi har bodd der minst ti ganger), ba vi om å få ha rommet til klokka 15 ettersom det var søndag og kun 40% belegg. Men niks, da måtte vi ut med flere hundre kroner. Utidig for et hotell som smykker seg med servicen sin, mener nå vi.

Continental har en av verdens stiligste kafeer i Theatercafeen. Ok, maten er bare middels, men hvilken atmosfære. Og Eik Annen Etage er gourmet Rock & Roll på høyt nivå. Rent matmessig befinner den nok seg blant hovedstadens fem beste, og estetisk "among the chosen three". Frokosten er også usedvanlig god, og man sitter veldig behagelig.

Continental har endelig laget et trimrom, det er lite og utstyrmessig spartansk, men absolutt bedre enn ingenting.
Rom: 5
Restauranter: 4
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 4
Til sammen 16
Pris. Fra cirka 1600 kr (i helgene) for et dobbeltrom


Raffles L'Ermitage Beverly Hills (Los Angeles)
Julia Roberts favoritthotell og Armanis foretrukne. Vi har aldri opplevd bedre service enn på Raffles i LA. Her kjører hotellets Limousin deg gratis hvor du vil (innenfor en radius av 5-10 km). Minibaren er også gratis og conciergen vil reservere alle restaurantene for deg (det gjorde han i hvert fall for oss). Ønsker du å sole deg i de deilige solsengene rundt swimming-poolen, behøver du ikke å tenke på drikke eller solkrem. De har det klart!

I tillegg er rommene på rundt 60m2 dekorert i nedtonet amerikansk & oppgradert asiatisk stil. Diskrete jordfarger og svære sofastoler - uten noen særlig glameffekt. Men så gjennomtenkt er rommene at Condé Naste ratet disse raffe rommene, sammen med tre andre hotellrom i verden, som perfekte. (Men hvor var pusseskinnet til skoene?) Ellers må du bruke nøkkelen i heisen. Ingen paparazzi skal her få trenge seg inn i hotellet.

Den store skuffelsen er restauranten (Jaan). Mye dårligere service enn hotellet forøvrig og mye mindre elegant. Maten er helt middels californian cuisine.
Rom: 4
Restauranter: 2
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 5
Til sammen 15
Pris. Fra cirka 2500 kr for et dobbeltrom


Grand Hotel Europe (St. Petersburg)
Hotellet ligger klin inntil hovedgaten Nevskij Prospekt, der hvor alle, i følge forfatteren Gogol, går for å vise seg fram. Vi ble imidlertid robbet da vi spaserte langs denne catwalk-gaten, og det etter bare 300 meters gange. Men hotellet ordnet veldig effektivt opp.

Nydelig romutsikt mot en atmosfærisk park. Rommene mangler dessverre noe når det gjelder elegante møbler. Litt for vanlig kan man si.

Den franske restauranten L’Europe var bare helt fantastisk. Forretten, Terrine laget på ulike måter, er nok en av de fem beste forrettene vi har spist – ever. Også The Caviar Bar & Restaurant var bra. De serverer først og fremst ulike typer russisk og iransk kaviar til en ikke så avskrekkende pris. Halv pris fra Kastrup sin tax-free fant vi ut. Vi opplevde hotellet som veldig sjarmerende. Trygt og ok service, og mye penere enn Astoria, som også er medlem av Leading Hotels of the World.
Rom: 3
Restauranter: 4
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 4
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 2000 kr for et dobbeltrom


Hotel Steigenberger Frankfurter Hof (Frankfurt)
En av verdens mest monumentale og historisk fine fasader skjuler mediokre rom hvor det knapt fins et bilde på veggen. Nedslitte 80-tallsrom helt uten særpreg,var igrunnen det siste vi hadde forventet på akkurat det stedet. Og det til minst 255 €. Men hotellet gjemmer på en juvel: Restaurant Francaise, en restaurant med én michelinstjerne, men som gjerne kunne hatt både to og tre. Klassisk interiør og kompromissløst fransk. Og en fantastisk service.
Rom: 2
Restauranter: 5
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 4
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 2300 kr for et dobbeltrom (utenfor messeperiodene)


Brufani Palace (Perugia)
Skal man ha en base og en oase når man vil se italiensk middelalder- og renessansekunst, er Brufani pallasset et sikkerstikk. Store og nydelig rom, virkelig nydelige, og palasset i seg selv er en nytelse å vandre gjennom. Restauranten er dessverre overpriset og ikke på høyde med det som skjer på matfronten, ikke engang i Perugia. Resepsjonistene er virkelig hyggelige og snakket med meg hele tida.

En annen ting som trekker ned er mangel på pool og solstoler. Bare suiten har et utebasseng. De skryter på seg et basseng fra etruskertida, som på reklamebildene ser ut som et rimelig svært basseng, men som i virkeligheten ikke strekker seg lenger enn tre svømmetak. Likevel, for rundt 1500 kroner natta, må da dette være et av europas beste hoteldeals.
Rom: 5
Restauranter: 2
Fasiliteter: 2
Vennlighet: 4
Til sammen 13
Pris. Fra cirka 1500 kr for et dobbeltrom


Hotell Negresco (Nice)
Negresco er et erklært kulturelt landemerke. Hotellet er snart det eneste familiedrevne femstjernershotellet igjen på hele rivieraen. Hver etasje har møbler og kunst fra en spesiell tidsperiode. Dette må være kunsthistorikerens våte hotelldrøm. Rommene er svært pene, men mangler muligens den ørlille luksuriøse feelen.

Restaurant Chantecler hadde en gang i tiden to michelinstjerner. Nå har den en. Vi har aldri blitt spesielt imponert over de provencalske rettene som de disker opp med. (Vi har spist der tre ganger.) Interiør og service derimot er alltid helt topp på denne restauranten. Spisesalen er klassisk empire, med verdifulle malerier og kelnere som er flink til å behandle hver gjest individuelt.

Servicen på hotellet ellers er så bra som man kan forvente i Frankrike. Det betyr at de greier så godt det lar seg gjøre å dempe sin franske arroganse overfor gjestene. Spennende Bar i førsteetasjen og gode solsenger på den steinete stranden, trekker opp.
Rom: 4
Restauranter: 3
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 3
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 2000 kr for et dobbeltromRoyal Monceau (Paris)
Ikke billig. Executive rooms begynner på 985€ og deretter går det én vei. Romene er Starck. Mye glam, men samtidig for mye speil slik at man hele dagen går rundt og ser hvor mye man har lagt på seg. Beste frokosten noensinne. Er den ikke inkl i romprisen, bare glem det, prisen er hinsides. Men er den inkl, sitt et par timer og nyt hvert sekund. Bedre enn dette blir det ikke. Servicen er også helt fantstisk.
Rom: 3
Frokost: 5
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 5
Til sammen 17
Pris. Fra cirka 6000 kr og oppover.

Hotel Crillon (Paris)
Dobbeltrommene var ekstremt skuffende. Når man betaler nesten 6000 kroner, forventer man det beste. Men rommene på Crillon er per i dag (2013) slitte og kjedelige. PS. Selv om rommene var skuff, er badene på rommet veldig stilige. Takdusjen er helt topp.

Utenom businesss-senteret er servicen prima. Restauranten som også er frokostrom, kan knapt bli finere. Servicen til frokost var helt optimal.

Små sjokoladebiter og vin til gjestene er også et pre ved dette monumentale hotellet. Dessuten, beliggenheten rett på Concorde-plassen kan ikke bli bedre.
Rom: 2
Restaurant (lunsj og frokost): 5
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 4
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 6000 kr og oppover.


Ritz (Madrid)
Utdaterte men koselige rom. Bedre beliggenhet i Madrid er ikke å finne. Et steinkast fra Prado-museet. Nydelig frokostservice er med på å gjøre frokosten til en estetisk happening. Om kvelden kan man gjerne finne langt bedre restauranter enn det som Ritz byr på med sitt litt for hotelltamme kjøkken. Hyggelig service, men forvent ikke å bli kjent med noen, det vet jeg etter flere ferier i tillegg til et tomåneders opphold i den spanske hovedstad.
Rom: 2
Restaurant (frokost og kveld):3
Fasiliteter: 2
Vennlighet: 4
Til sammen 11
Pris. Fra cirka 2500 kr.

Villa Magna (Madrid)
Hypermoderne hotell i raffe gråtoner. Nydelige og praktiske rom. Fantastisk frokost - selv om man kan føle at kelnerene anstrenger seg ufrivillig for å skape god service.

Dersom hotellet hadde hatt et svømmebasseng og en virkelig renomert restaurant, ville Villa Magna vært stedet i Madrid.
Rom: 4
Restaurant (frokost og kveld):4
Fasiliteter: 3
Vennlighet: 3
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 2500 kr.

Gran Meliá (Madrid)
Byens trivligste & fineste bar med originalmalerier av Francis Bacon og deslike. På dette luksushotellet kan man bo for rundt 1500 kr natten. Bargain!

Klassiske & koselige rom, men litt små og upraktiske. Skuffende frokost, både når det gjelder utvalg og service. Ellers er servicen strålende. Trekker ned at trimrommet (sommer 2012) ikke var ferdig restaurert etter minst to år.
Rom:3
Restaurant (frokost og kveld):3
Fasiliteter: 2
Vennlighet: 4
Til sammen 11
Pris. Fra cirka 1500 kr.


Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza (Kairo)
Vårt opphold på Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza bare bekreftet myten om at Four Seasons er bedre på rom og interiør enn på mat. Nydelige restauranter (interiørmessig), men enda nydeligere rom.

I Kairo er det faktisk to Four Seasons-hoteller. Four Seasons Cairo at the First Residence, som ligger ved dyrehagen, er også meget pen. Eldre men kanskje enda penere - i klassisk forstand. De har en Thai-restaurant, Lai Thai, som kan anbefales.

Når man kommer til maten på Four Seasons Nile Plaza-restaurantene er det bare å si det som det er: Kjønnsløst. Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza skilter med en håndfull restauranter man glemmer idet man sier "thanks for a nice evening" til servitøren.

Det som Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza virkelig kan skilte med er nydelig rom i det jeg vil kalle en blanding av moderne art deco og moderne empirestil. Spaen er bare helt, helt nydelig på mystisk og stillferdig vis.Treningsrommet, der man glir (i Johs Harviken-stil) på ellipsemaskinen og ser rett ned på Nilen er en opplevelse i seg selv. Stilig basseng-område med megamyke solsenger trekker også opp.

Vi bodde på Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza i 2004 (en uke etter åpning) for rundt 1500 kroner. I 2009 var prisen krøpet opp til rundt 3000 kroner. I 2013, i kjølvannet av den arabiske våren, får man igjen dobbeltrom til under 2000 kroner.

Servicen er alt fra meget hyggelig til gjerrig. Husker da jeg spurte om å få en av hotellets penner med meg idet jeg sjekket ut. Meget motvillig fikk jeg en!
Rom: 5
Restaurant: 2
Fasiliteter: 5
Vennlighet: 2
Til sammen 14
Pris. Fra cirka 1700 kr.


Marriott Cairo Hotel & Omar Khayyam Casino (Kairo)
Marriott Cairo er Midt-Østens største hotell med 977 rom og 111 suiter. Vi har bodd der flere ganger og anbefaler absolutt stedet. Femten restauranter, de fleste helt ok - om ikke spektakulære, Relativt nyoppussede rom og et flott uteområde trekker opp. Rommene er også relativt rimelige. Dessuten hotellet som er et palass bygd i anledning åpningen av Suez-kanalen, oser av arabisk mystikk og historie.

Hotellet ligger i fasjonale Zamalek-området, bare et steinkast fra Nilen. I området ligger de beste restaurantene i Kairo. Det kan være en fordel å forlate hotellet og gå på disse. Det største problemet ved å bo på Marriott er det evindelige maset fra overivrige drosjesjåfører. (Husk å avtale pris på forhånd!)
Rom: 3
Restaurant: 3
Fasiliteter: 4
Vennlighet: 3
Til sammen 13
Pris. Fra cirka 1300 kr.Publisert: 21.02.2013Siste nyheter:

Anbefalte restauranter i Izmir

Bedre enn sitt rykte

Bergens fem beste restauranter, 2016 (Bergen's Five Best Restaurants)

De beste hotellene m/restaurant

Et hypotetisk etergilde: Finnegaardsstuene 2019

Femstjerner besoker Michelinstjernerestauranter

Femstjerner på Facebook

Femstjerner.no tester luksushoteller og luksusrestauranter i Roma

Frankfurts beste gourmetrestauranter

Gode restauranter i Istanbul i 2013. (A Selection of the Best Restaurants in Istanbul in 2013)

Gourmetkampen i Europa og Norge

Gourmettur til St. Petersburg

Hva er egentlig det beste av Londons topp hoteller? Av Per Bjørnar Grande

Impresjonistisk beskrivelse av Istanbul-hoteller

Madrid, den nye gourmethovedstaden

Madrid, the New Gourmet Capital?

Om michelinstjernene 2008

Om michelinstjernene 2009

Per Bjørnars guide til Kairos beste restauranter

Service

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap