Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: London
Tom Aikens


De mange smakers mester manglet smakMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Høy


Tom Aikens skal være kjent som en av kokkeverdens enfant terrible, en som setter sammen de dristigste og mest smaksterke kombinasjonene. Jammen sa jeg smør. Dette er en av de tammeste måltidene jeg noensinne har spist på en michelinstjernerestaurant - og jeg har tross alt spist på over 60 slike. Noe av skuffelsen beror kanskje på en misforståelse. Menyen er delt inn i à la carte og klassiske retter. Jeg tenkte klassisk ville si klassiske signaturretter av Tom Aikens. Neida, jeg tok visst feil. Forretten, Langoustine Risotto (21£) var den mest vellykkede retten. Så gikk jeg for Chicken pot-au-feu med en forventning om at Tom Aikens ville skape en fullstendig fornyelse, en veritabel smaksbombe, av en i utgangspunktet kjedelig gryte/hønsesuppe-rett. Men neida, den var minst like kjedelig som en klassisk pot-au-feu rett, og det til 35£!

Jeg sa ifra om at dette var skuff og lurte på om jeg hadde blitt litt lurt da jeg bestilte. Jeg hadde jo visselig snakket om at jeg ville ha retter full av smak, men satt igjen med en dørgende kjedelig kyllingsuppe til nesten 350 kr! Skandale! Skandale! Heldigvis var servicen meget bra på denne Chelsea-restauranten (med én michelinstjerne). De ville gjerne at jeg skulle få smake noe annet, noe typisk Tom Aikens, og ville spandere en rett på meg. Jeg valgte en andeterrine, men utrolig nok, den var også tammere enn denne retten pleier å være. Jeg forventet selvsagt det motsatte; et osean av smak, et hav av krydder. Hadde de sluppet opp for krydder denne lørdagskvelden?

Kjempeskuffet fikk jeg en servitør til å bestille en taxi til meg. Vi kjørte gjennom Londonregnet. Jeg var ikke på gråten, men virkelig skuffet. Og skuffelsen rant ikke av meg før etter et glass champagne på Mandarin Bar. Da kom jeg til hektene igjen!
Tom Aikens
43 Elystan Street, Tlf 004420 7584 2003
Publisert: 07.02.2010Flere restauranter med
i London:

Criterion

Kai Mayfair

The Greenhouse

The Grill (Brown' s Hotel)

The Ivy

The Savoy Grill (Savoy Hotel)

The Square

Tom Aikens

Wild Honey

Wilton’s

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap