Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Bryggeloftet


Smak, Smak, SmakMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-høy


I restaurantanmeldelser er service sjeldent nevnt med mer enn en setning. Men er servicen dårlig, kan den ruinere stedet - og opplevelsen. En restaurant eller kafé taper nok mye mer penger på dårlig service enn man aner. La meg gi et eksempel: Jeg har nemlig boikottet Café Opera for en stund. Det skjedde på grunn av skandaløst dårlig service. Før dette skjedde la jeg igjen rundt 200 kroner i uka på Opera, noen ganger opptil en tusenlapp. Min boikott betyr vel i utgangspunktet ikke mer enn cirka 5000- 10 000 kroner i tap. Men la oss si at jeg har fått en haug andre til å velge et annet sted. Da er man fort opp i et sekssifret beløp. Slik sett betyr reklame og krass kritikk alt.

På Bryggeloftet var servicen helt på det jevne. Hyggelig, men ikke noe mer. Og man forlanger ikke stort mer enn at de er hyggelige og lett å få fatt i når man trenger dem. Men selv om jeg synes, alt tatt i betraktning, at servicen jevnt over er bra på bergensrestaurantene, er det egentlig utrolig hvor ofte at jeg opplever en servitør som kommer inn og ut av lokalet uten å se seg rundt i lokalet.

Denne triste fredagskvelden virket det som om alle menneskene i byen hadde havnet på Bryggeloftet. For det var ganske fullt rundt om i den store, gammelmodige restauranten, men knapt et menneske i sentrumsgatene. Ikke engang et knippe fulle folk var å se i gatene, og det klokka 21.30 på fredag! Enten har menneskene tatt seg en velfortjent ferietur til Thailand etter juleferien eller så er de blakke som studenter, tenkte jeg mens vi slafset oss gjennom snø og is på vei til Bryggeloftet.

Prisnivået på Bryggeloftet er sånn midt på treet, på grensen til det dyre. Rundt 100-110 kroner for en forrett og mellom 200 til 320 for hovedrettene. Oppdekkingen er intet mindre enn en skandale: ingen duker, ingen glass, bare noen slitte røde brikker på et nakent trebord. Det er virkelig ikke til å tro - på et slikt sted. Da servitøren kom med forretten, forsto jeg plutselig hvorfor. Her vil man tjene penger. Blinisen m/røkelaks (110 kr) var minimal. Laks og ishavskaviar høres luksuriøst ut, men koster i grunnen veldig lite. Inntjeningen er formidabel. Og bordet: spinkel oppdekning = lite vask og oppvask. Slikt gjør at man går med overskudd.

Maten er ikke dårlig. Min venninne sa seg fornøyd med Peppersteken (240 kr). Råvarene var virkelig gode, det merket man spesielt med Fisk og skalldyrfrikassé (295 kr), hvor man fant alt fra blåskjell til kamskjell, til ørret, kveite og sjøkreps. Men hvorfor ikke gjøre noe mer spennende med så gode råvarer? Her måtte man bruke saltkaret for å tyne ut noen smak. Og dette er stedets akilleshæl. Smak. For en restaurantanmelder er det tre ting som gjelder - ved siden av service: Smak, smak og smak. Og dette smakte for lite. Selv om dette er tradisjonalismens høyborg, kan man vel skilte med noe innovasjon?

Ellers er maleriet av bodene på Nordnes nydelig malt, og de lakkerte tømmerveggene både fine & falske. Det utstoppede reinsdyrhornet er sikkert en høydare for alle turistene som strømmer til uten å ane at man kan spise mat flere hakk bedre på en rekke andre steder i byen.
Bryggeloftet
Bryggen 11. Tlf. 55302071
Åpningstider: Man-lør. 11-23. 30. Søn. 13-23.30.Publisert: 17.02.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap