Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: London
The Square


Middels mat i raffinerte omgivelser.Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Høy


Utallige ganger har jeg forsøkt å reservere på The Square. Her forleden forsøkte jeg, uten særlig håp, å reservere, to dager før jeg skulle dra til London. Og to dager senere satt jeg da der og inntok en svært så middels lunsj. Så er altså jeg, Per Bjørnar Grande, endelig på The Square, tenkte jeg, litt stolt over endelig å ha overvunnet de utallige obligatoriske hindringene som man opplever før man sitter ved en av mesterkokkenes bord.

Da jeg hadde spist de tre rettene (og noen til) som inngikk i lunsjmenyen, spurte jeg meg selv: "What is all the hype?" Dette var jo helt, helt middels, litt under det jeg spiste på Søtt + Salt kvelden før jeg dro på helgeturen. Det vil si, ikke alt var middels: Kokkens appetittvekker var knallgod, og det ene glasset med vin, Chevalier Montrachet "Les Demoiselles" Grand Cru, Louis Jadot, 2002 til 25 pund var en aldeles super vin. Ja, nesten et røverkjøp. Spesielt med tanke på at den rimeligste forhandleren av denne eksklusive vinen priser den til 1098 kroner flasken! Meget konsentrert og rik. Rettene derimot matchet ikke Montrachet-vinen på noe punkt.

Forretten, en slags laksepudding (fromasjaktig) ble for tam, og lammet, en rett som kan beskrives som en luksusutgave av kjøttsuppe, var kjedelig og skuffende. Og sitronkake, det er jo sitronkake, verken mer eller mindre.

Her fikk man overhodet ikke opplevd det som man går på gourmetrestaurant for å oppleve: Innovasjon, dristighet, smaksbomber, uvante kombinasjoner og uante opplevelser. I stedet ble det en helt middels lunsj med en rekke helt middels smaker på en smart og stilig restaurant. Kjøkkenet skilter sikkert med solid & bra håndtverk, men dette var allikevel langt fra det jeg har opplevd på endel andre restauranter med to michelinstjerner. (Bagatelle par example!) Sjefskokken, Philip Howard, er kjent for sin tekniske briljanse. Den merket jeg lite til. Men hun som tok imot gjestene var et sosialt geni. Det er, når alt kommer til alt, like viktig som en genial kokk.
The Square
6-10 Bruton Street, Tlf (020)7495 7100

Publisert: 15.02.2011Flere restauranter med
i London:

Criterion

Kai Mayfair

The Greenhouse

The Grill (Brown' s Hotel)

The Ivy

The Savoy Grill (Savoy Hotel)

The Square

Tom Aikens

Wild Honey

Wilton’s

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap