Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Chiang Mai Thai Restaurant


Super service, trist interiørMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Chiang Mai har flyttet fra Sparebankgaten 4 til Strandkaien 4 - og alt er meget verre. Jeg skrev en gang, da de fremdeles holdt til i Sparebankgaten, at dette er en av byens beste nykommere. Nå er det hele mer middelmådig. Men det er visse ting som fremdeles er bra ved stedet, ja, noe er fremdeles på høyden med det Chiang Mai som jeg husker: Servicen for eksempel er fremdeles meget bra. Vår servitør, smilende og lattermild på en beskjeden måte, sto virkelig på for å gjøre lunsjoppholdet vellykket. Noen ganger, da han ble litt redd for at vi skulle bli utålmodige, så vi han komme lett joggende gjennom det relativt store lokale. Pliktoppfyllende og godhjertet og alltid på pletten. Kan man forlange mer?

Kanskje lokalet føltes ekstra stort denne fredags formiddagen. Det var knapt andre enn oss. Flere ganger fikk jeg følelsen av å befinne meg på en bar oppe i Øvre Årdal. Nakne trebord og ellers, tre, tre og atter tre. Jeg trodde det bare var nordmenn som elsket tre og treutskjæringer så høyt, men her går thailendere en norsk hyttefanatiker en høy gang. Med så mye massivt tre og, i tillegg, en svær bardisk, blir dette thai-norsk barbrutalisme. Nei, interiøret på Chiang Mai i Sparebankgaten var bare mye mer estetisk tiltalende enn dette.

Matmessig begynte det riktig så bra: Tomyuong Kong Soup (75 kr), en råsterk, smaksrik suppe med grønnsaker og tre kongereker. Suppen føltes så sunn at jeg formelig kjente immunforsvaret bekjempe ethvert influensa-tilløp. Sunne supper er ikke alltid gode supper, denne var ekstremt god. Det var så godt at jeg nesten glemte det triste interiøret. Resten av måltidet brakte meg tilbake til jorden og de kraftige treutskjæringene igjen. Hovedretten, Stekt svinefilet med grønnsaker og østersaus (120 kr), var helt alminnelig. Presentasjonen var imidlertid mindre vakker enn det man vanligvis opplever på Thaisteder. Det minnet meg i grunnen om kjøttsuppen min mor serverte hver tirsdag. Thai-omeletten (150 kr) var igjen en opptur. Det er bare å anbefale thai-omeletter; de er mer spennende enn norske. Her fyller man omeletten med masse godt kjøtt og litt grønnsaker. Smaken er mindre omelett-nøytral, mer spicy liksom! Ellers var nudlene bare sånn midt på treet. De var langt fra så gode som man kan få nudler når for eksempel Nama er i form.

Nå når jeg skriver denne anmeldelsen, har jeg hvilt middag. Magen er litt preget av krydringen. Det vil si, det er nok min feil som tømte for mye soyasaus på allerede godt krydrede retter. Chiang Mai-besøket vil neppe bli et sted som jeg vil huske, det må i så fall være synet av vår servitør i en engleaktig drakt, smilende, i lett jogg gjennom det tomme lokalet, mot bordet vårt.

Chiang Mai Thai Restaurant
Strandkaien 4, Tlf. 55319606
Åpningstider: Alle dager. 12-22 (Lunsj 12-15).
Publisert: 21.02.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap