Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Oslo
Kontrast


Kafkansk interiør, himmelsk matMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 12 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Kontrast har nettopp flyttet fra Parkveien til Maridalsveien 15A. Spisesalen ligner en korridor. Man har hele tida følelsen av å være satt ut på gangen. Ikke bare er man satt ut på gangen, det er heller ingenting å la sitt øye hvile på. På skolen satt man i det minste på linoleum, her skubbet skosålene mot ru sement. Jeg mener Kafka ville likt seg på Kontrast.

Man besøker Kontrast av én eneste grunn: maten. Fra kokkens venterett (en praline med smak av østers og blomkål) til desserten, holder matnivået en kolossalt høy standard. Av Oslo-restauranter kan jeg bare huske 12-retteren på Bagatelle, da Hellstrøm var på topp, som enda mer spennende. Kontrast skilter med kunstnere på kjøkkenet. 745 kroner for 6 retter er rett og slett rimelig.

Jeg sa nettopp at man kommer hit kun for matens skyld. Det må også sies at servicen var usedvanlig god. Ble også veldig imponert over stedets sommelier. Slike sommelierer som lett og uanstrengt kan vinbiografiene på rams, finner man sjelden. I Bergen finnes de knapt.

Etter måltidet på Kontrast fant jeg ut at det kun er én bergensrestaurant som kan måle seg med Kontrast. Det er Bare.

Avslutningsvis prøver jeg meg som profet: Kontrast får sin første michelinstjerne allerede i 2016.
Publisert: 23.04.2015Flere restauranter med
i Oslo:

Christiania Café, Restaurant & Bar

Dinner

Front

Kontrast

Nodee

Smalhans

Statholdergaarden

Theatercaféen

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap