Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer


UtviklingsoptimismeMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 13 av 15
Prisnivå: Middels-høy


For flere år siden, da jeg først fikk høre ordet ”gastropub” foretok jeg en utflukt til en gastropub i London ved navn The Eagle. Den hadde nyss blitt kåret til årets gastropub. Først brukte vi en halv dag på å finne stedet. Etter å ha gått oss bort flerfoldige ganger, praiet vi en taxi. -Drive us to The Eagle, sa vi, lett desperat i stemmen. Den lå 50 meter lenger bort i gaten.

Etter å ha steget ut og unnskyldt oss overfor en knallsur cabdriver, ankom vi en avfeldig pub med gebrekkelige møbler. En kokk med enorme øreringer slipte knivene mens det ravnsorte, fettede håret hang i strimler ned i grytene. Vi ble sittende og balansere på ruglete pubstoler og inntok et aldeles middels måltid mens høyttalerne gikk til angrep på alt som minnet om matro.

Slik ble ikke gastropub-besøket denne gangen. Egentlig skulle jeg teste Bien Snackbar. Den var smekkfull og vi vandret videre til Bjørsons gate 5. Også Mingel Gastropub var temmelig full denne fredagskvelden, men her jobbet man iherdig med å finne et tremannsbord. Fem minutter senere satt vi på de harde, men overraskende komfortable trestolene. Interiøret er kjempestilig. Høyt opp til taket. Nede på bakken er bord og stoler av ulike typer satt sammen på en slik måte at det virker gjennomtenkt og trivelig. Jeg likte også den gode følelsen av å befinne meg i en meget moderne restaurant med kvalitetsting rundt meg. Dette gir assosiasjoner til de beste nykommerne på kontinentet.

Som den faste leseren av femstjerner.no matspalten vet så er jeg ingen tilhenger av minglekonseptet, hvor det så ofte er de grådigste som fornærmer de forsiktige. Det virket også som om servitøren var lettet da hver av oss valgte to mingleretter hver, ikke på deling. Det vil si jeg pleier alltid, i egenskap av anmelder, å få pirke litt i de andres matretter.

Ettersom vi hadde invitert vår østerrikske venninne med, som har sans for gode og relativt dyre østerrikske hvitviner, bestilte vi Weszel Grüner Veltliner, en vin med karakter - verdt sine 579 kroner. Isbøtte ble øyeblikkelig plassert ved bordet. Vi fikk en spennende ”ronglet” som kokkens venterett, tørr på subtilt vis. Ventretten passet perfekt til veltlineren.

Min venninne bestilte Hjemmelaget chips på spekk (44 kr), som kom omgående og var på huset. Det må jeg si! Min Friterte kylling (94 kr) hadde all den smaksrikdommen man forventer av en honning- og tindvedmarinert kyllingrett. Femmer! Mingel Surf & Turf (124 kr) med perfekt brunskorpe på kamskjellene. Biffstykkene bar også preg av kokker i stand til å lokke frem kjøttets smakshemmeligheter. Fire til fem! Jeg smakte på de fleste rettene. Den eneste som skuffet var Baby Spare ribs glasert i øl. Det ble rett og slett for kjedelig. Ølet ga en ny smak til ribsene, men ikke særlig spennende. Ellers var maten fantastisk. Min østerrikske venninne var over seg av Brandaden (92 kr). Brunostisen (92 kr) er en nyvinning. Mingel petits fours (110 kr), et svært bjørkebrett av små sjokolader og hvit sjokoladeis, var en dessert som med sine sjokoladevariasjoner, rike smak og kreasjoner, ga en imponerende og verdig avslutning

Når i tillegg servicen var et par hakk over den jevnt gode servicen som jeg er vant til her i Bergen, er det ingen grunn til å la være å gi en svært høy skår. Min østerrikske venninne som har sloss med å lære seg et perfekt norsk, mente at servitøren også burde lært seg norsk. Men med en slik virtuositet og omsorg for gjestene, spilte språket liten rolle.

Det gjør meg gjennomtrengende glad å oppleve at dette området, fra Danmarksplass til HiB-bygget, som før i tiden var et slikt kjedelig sted for mat & kultur, nå holder på å bli byens mest spennende område. Slikt gjør meg til en stor utviklingsoptimist. NB. NB. Du kan også spise frokost på Mingel!
Mingel Gastrobar. Restaurant Bar Caterer
Bjørnsons gate 5, Tlf./55558818/91661186
Åpningstider: Frokost: Tirs-fre. 07.45-10. Lunsj: Tirs-fre. 11-15. Middag: Man-lør. 16-22.
Publisert: 24.09.2016Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap