Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Amici Miei


Suksess fra dag énMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 13 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Amici Miei (Mine venner) tjuvstartet tidlig sommeren 2016. I september 2016 var de i gang igjen, og da for fullt. Klokka 20.50 var det stappfullt, og servitørene ristet sørgmodig på hodet hver gang det sto forventningsfulle par i døra.

Hvis det er noen som husker Aspendos, sjakkspillernes paradis, var dette kanskje en av de styggeste lokalene, ikke bare i Bergen, men i hele Norge. Nå er interiøret så fint at man, ja faktisk, mister pusten. Trehvite gulv, hvit marmor på veggene, alt estetisk og gjennomtenkt. Bare måten bildene er skrudd opp, forteller gjesten at her kommer det til å være restaurant i flere tiår framover. Underetasjen er ikke så pen som førsteetasjen, så gå for den i første - om det er mulig. Jeg pleier å bli irritert når man starter restaurant uten å forandre interiøret fra tidligere eiere. Det vitner om mangel på visjon og latskap. Her er absolutt alt forandret. Takk og pris.

Det første man merker er kvaliteten på stolene; som om de er støpt etter kroppstørrelsen. Så er det behaget ved å slippe å høre praten fra de andre bordene. Akustikken er fin og bordene plassert passende langt fra hverandre. Endelig en restaurant med et aldri så lite touch av klasse!

Vi fikk en deilig Antipasta på huset. Akkurat denne parmaskinken var bedre enn den ellers så gode strandaskinken som jeg pleier å meske meg med på hverdagene. Jeg bestilte forretten Insalata del contadina (180 kr), en ikke spesielt rimelig salat med vaktelegg og grillet andebryst. Her sto ingrediensene for mye hver for seg, uten en dressing som kunne samle smakene. Det som denne forretten manglet, kompenserte Varme blåskjell og vinus skjell i tomatsaus (120 kr) for. Fyldig, sterke smaker, hvor tomatsmaken ikke ble for dominerende.

Når det gjelder vinmenyen, så er prisene lave, faktisk får man viner til like under 400 kroner. Dessuten er de direkte importerte. Husets hvite til 85 kroner (mye i glasset) var passabel – ikke mer. ”Huset hvin” står det i menyen. Hvorfor ikke la noen med rettskrivningstalent se over menyen? Slike trykkfeil imponerer ingen.

Maten var hakket dyrere enn vinen. Dyreste retten var Indrefilet med trøfler & foie gras til 380 kroner. Det er dyrt, men sist jeg var i Roma, spiste jeg på All’Oro, og måtte punge ut med 1500 kroner ekstra for et dryss sommertrøfler over spagettien! Amici Miei kan kanskje bli litt dyr dersom man går for hovedrettene, men pastaen er relativt rimelig – og god. Nydelig presentert var de òg. Jeg har sjelden sett en så fint presentert Risotto-rett (150 kr). Safran-fargen hjelper jo på estetikken. Deilig parmesankjeks plassert på toppen av risottoen. Min venninne var storfornøyd med sin Gnocchi (150 kr). Tiramisuen (130 kr) kunne vært ørlite grann søtere, men bevares. Nesten topp den også.

Vi var storforsnøyde. Det lille ekstra ved dette stedet er estetikken og presentasjonen av rettene. Her kommer det garantert til å bli fullt hver kveld. Så husk å ringe 55691526 på forhånd, så du ikke behøver å tusle skuffet hjemover uten å få smakt blåskjellforretten.

Amici Miei
Nuemannsgate 7, Tlf. 55691526
Åpningstider. Man-tors. 16-23, Fre-lør. 16-24. Søn. Stengt


Publisert: 23.09.2016Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap