Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Soho Kitchen & Lounge


God service og spennende, spesielt for unge gourmeter!
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høy


For en tid tilbake vant jeg en rettssak. Det var en meget pinibel greie hvor jeg ble pådyttet et farskap, angivelig med en kvinne jeg skulle ha truffet på Calibar, blitt med hjem og besvangret samme natt. At jeg skulle ha befunnet meg på Calibar, stemte overhodet ikke. Jeg har jo delvis boikottet det stedet ettersom de kan, enkelte ganger, vise akutt mangel på service, ja, direkte antiservice mot gjestene sine. Her kan man virkelig oppleve at det spilles på mistenksomhet og uhøflighet.

Enkelte av betjeningen på Calibar (ikke alle) gidder knapt å hilse på gjestene, I helgene stopper de folk, edru eller ikke, med spørsmålet: Går det bra? Det mest provoserende med dette er jo at det høres ut som omsorg, mens alle skjønner at det er det stikk motsatte. Det er jo vanskelig å kunne telle hvor mange gjester og kroner man taper gjennom en slik oppførsel, men de fleste finner vel ut at man like gjerne kan dra på et sted man føler seg velkommen.

Tilbake til farsskapssaken. Selv om dette fiktive forholdet skulle ha skjedd noen måneder før jeg traff min samboer, levde jeg også på den tiden et edruelig liv, hvor de heftigste utskeielsene beløp seg til ukentlige besøk på altfor dyre restauranter. Det viste seg jo selvsagt at jeg var uskyldig, og for å feire min uskyld, inviterte jeg advokatparet NN & NN på restaurant. De hadde jobbet utrettelig for min sak, i flere måneder. Nå var jeg faktisk blitt tilkjent et femsifret beløp i erstatning og følte at jeg skyldte dem en helaften på Soho.

Soho er stedet for unge gourmeter som tør å gå i stilige klær, i dresser m/tynne slips og sublime skjørt - uten at det ser ut som man kommer rett fra Høyres Hus.

Soho er det nærmeste man kommer konseptet Asia de Cuba i Bergen. Trendye Soho befant seg en gang i tiden i byens absolutte toppsjikt rent matmessig. For noen få år siden konkurrerte de med Naboen om å være billigste gourmetrestauranten i byen.

Man sitter litt utsatt på Soho dersom man ikke er plassert inne i det store, avlukket som før var rødt som veggene på 90% av indiske restauranter, men som nå er blitt malt like uskyldshvitt som veggene på auditorium 013 på Høgskolen i Bergen. Ellers er fornyelsene fra sommeren 2010 lite merkbare i første, mens andre har blitt skikkelig lekkert. I første kan man tidvis bli forstyrret av mennesker på vei opp og ned trappene og ut og inn. Så dette er ikke stedet for den som vil ha matro og absolutt fokus på den eller de som man sitter sammen med. Ikke stedet der man går ned på kne og lirker opp forlovelsesringen, nei. (Det vil si jo dersom man er redd for et nei - ettersom den sosiale fornedrelsen blir druknet i travelhet.)

Vi har testet stedet flere ganger, men vi mener nivået på maten dessverre falt endel siden begynnelsen på milleniumet.

Siden sommeren 2010 er Soho blitt nøkternt pusset opp og omgjort til et tapas- og sushisted. Tapasen (rundt 110 kr) er rett og slett for dyr i forhold tll det lille man får, men godt smaker det!
Soho Kitchen & Lounge
Håkonsgaten 27. Tlf 55901960.
Åpningstider: Alle dager 16-22.30.
Publisert: 17.02.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap