Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)


Brasserie 22 frister med en treretter, inspirert fra Bergensk kokekunst, til 299 kroner.








Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels


Brasserie 22 er en typisk hotellrestaurant. Man sitter i et minimalistisk interiør under romanske buer og ser gjennom blyglassvinduene og ut mot skurene ved havnen. Den fredagskvelden vi satt og kikket ut gjennom blyglassvinduet og bort på det usigelig triste Skur 14, merket at nesten alle hotellgjestene var iført turantrekk, og det klokka 20.30. To eldre damer passerte, begge ikledd setesdalskofte. Videre spaserte en fransk familie forbi. Le père hadde setesdalskofte, la mère hadde setesdalskofte, sønn på 14 hadde setesdalskofte, datter på tolv setesdalskofte. Sønn på 10 opponerte med en grå t-skjorte.

På Brasserie 22 får man en treretter, inspirert fra Bergensk kokekunst, til 299 kroner. Det er rimelig. Strandkrabbesuppen m/créme frâiche inneholdt alt for mye jevning, og krabbefonden hadde ikke blitt kokt ut. Bergensk surmarinert oksefilet m/bernaiesmør, tomat, asparges & råstekte mandelpoteter kan man spise like godt på de fleste tradisjonelle biffstedene rundt i byen.

Ettersom vi til tider foretrekker hvitvin til det meste, spurte vi servitøren hvilken hvit han ville anbefale til oksefileten. Det må være noe sødmefylt, mente han. Sødmefylte viner passer bra til krydret mat. Om Risesling, Keller, Rheinessen (348 kr) passet så fantastisk til oksen, er tvilsomt. Forretten, Mousse chorizo (95 kr) en spansk malt pølse av svin bakt i tempuradeig, var ganske original. Pølsedeigen datt sammen som marengs bare kniven såvidt berørte tempuraen. Godt smakte det. Moules frites (185 kr), var også ok. Blåskjellene var topp kvalitet, som man forventer når stedet ligger 50 m fra Vågen. De fire petits fourene, som var desserten i treretteren, holdt michelinsstjernestandard. Virkelig gode! Dessverre var butterdeigen i Sjokoladecannelonien (90 kr) alt for tykk. Norsk butterdeig er ikke tingen. Gå heller for tyrkisk filodeig, eller noe i den retning.

Ellers, god service. Hyggelig og halvprofesjonelt. Det var dog tydelig at de er mest vant til reisegrupper. Da vi skulle betale, ble det himla mye rot.
Brasserie 22
C. Sundts gate 22, 5011 Bergen. Tlf. 55304000
Åpningstider: Alle dager. 18-22.




Publisert: 27.01.2007 00:00:23



Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap