Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Egon


Middelmådighetens høyborg
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Egon-kjeden har kapret to av byens beste lokaler. Spesielt merker man hvor fantastisk beliggenheten er dersom man sitter ute På Egon Kjøttbasaren. Da har man både Bryggen og Torget foran sine føtter, og følelsen av å kontrollere all inn- og utkjørsel til og fra Bergen by. Egon ser ut som en stall. Det er ingen stygg stall, men en stall a la de utallige Peppes-konseptene som ligger strødd utover hver bidige småby i Norges land. Egon har noe av Peppes over seg. Og pizzaen på Egon er god, selv om den ikke kommer opp mot Peppes sin. Peppes sin pizza er (til tross for et kobbel matsnobbers dogmatisk uærlige hang til å fremheve italienske lefser) muligens en av de beste restaurantpizzaene i verden.

Egons konsept; Spis så mye du vil for 109 kroner, er jo billig. Pizzabitene var i grunnen det beste vi spiste på Egon Kjøttbasaren sammen med Kyllingkebaben (103 kr). Velger du en av disse, er du trygg. BLT (bacon, lettuce & tomato) sandwichen til 142 kr smakte veldig lite. Brødet var altfor mye stekt. Utseendet på Blackened kylling-retten (199 kr) minte meg om kyllingretten på TGI Friday's. Men her var forskjellen merkbar. TGI Friday's sine kyllingfileter er usedvanlig fulle av smak. Egon sine er dessverre like tamme som en dobbeltforelesning om konjunktivets utvikling i gammelgermansk. Tilbehøret var også av den mer traurige, nydemokratiske sorten. Kinakål og broccoli sprenger ikke akkurat fantasiens grenser - dersom man spiser ute mer enn 2 ganger i året, vel og merke. Men Oreokake m/ jordbærsyltetøy og vaniljeis (88 kr), den mest spiste kaken i USA, er virkelig god.

God kake til tross, Egon er kjedsomhetens og middelmådighetens høyborg i matveien. Nå som Bondeheimens lapskaus, raspeballer og kjøttsuppe ikke lenger tenner den norske folkesjelen, representerer Egon den nye, sosialdemokratiske matkulturen. Problemet er at Egon ikke har noen egentlig sjel. Det er noe kjapt og kremmeraktig over stedet, akkurat som smilet vi ble møtt med idet vi skulle betale. Et smil som oppsto og svant like kjapt som Lucky Luke trekker pistolen for så å legge den tilbake i hylsteret igjen. En annen negativ trend er at prisene må ha steget med over 25% de siste fem årene. For ikke lenge siden kostet BLT'en 89 kroner. Nå koster den 142! Det er virkelig litt av en stigning! Og en treretter her koster nå nesten like mye som en treretter på de beste gourmetrestaurantene i byen. Da blir det hele nesten komisk.

Matkritikk til tross, det er bare å innrømme: det er koselig å sitte forvart inne i en av avlukkene på Egon, både på Egon Vetrlidsalmenningen og Egon Torgalmenningen. Du sitter også meget behagelig ute på Egon ved Vetrlidsalmenningen. Det er et fint sted for å sitte og sole seg mens man spiser. Pluss for at man kan bestille det samme ute som inne. Og føler du deg ikke vel ved å befinne deg i byens absolutte midtpunkt, idet du inntar en av de attraktive bordene ute på Egon, kan du like gjerne flytte til Voss.
Egon Kjøttbasaren
Vetrlidsalmenningen 2, 5014 Bergen, Tlf 55 55 22 22
og
Torgalmenningen 11, 5014 Bergen, 55 55 10 40
Åpningstider Vetrlidsalmenningen: Man-lør. 11-24, søn. 12-23.
Åpningstider Torgalmenningen: Man-lør. 11-24, søn. 12-23.
Publisert: 22.12.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap