Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Casa del Toro


Meksemat i folkelige omgivelser
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 7 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Casa del Toro er et folkelig sted. Så folkelig er det på meksikanske Casa del Toro at slips og dress fortoner seg som G-truse under høymessen. Ifølge den franske filosofen Baudrillard er den moderne massen eller folket helt uinteressert i ideologi, politikk og religion. Likevel, i dag er det massen som styrer ideologene i forhold til sin behagsrettede livsstil.

Benkene på Casa del Toro er utrolig smale. Over hodene på gjestene finner man ulike meksikanske artifacts, slikt som for eksempel et olmt oksehorn. Vi bestilte Kylling Poppers (89 kr) til forrett. Poppersene besto av innbakt og utspedd kyllingfarse som smakte fiskeboller. Calamares m/rømme, guacamole & salsa (89 kr) var heller ikke noen høydare selv om calamares og guacamole passet overraskende godt sammen. Casa del Toro sin Fajitas m/ kylling og okse (199 kr) var ingenting spesielt. Scampi biff (239 kr), en ytrefilet m/ bacon og scampi, var helt ordinær. De fleste biffstedene i byen serverer bedre.


Casa del Toro har noe lett konseptaktig over seg. På begynnelsen av 90-tallet falt hele Europa i staver over tex-mex maten. Midt på nittitallet var det så fullt på tex-mex restaurantene i Paris at man kunne stå i 1/2 t bare for å vente på et lunsjbord. Nå viser det seg at meksematen har sine begrensninger. Både forrettene og dessertene viser liten spennvidde og, sett bort fra tortillasvariantene og fajitasene, er det i grunnen ikke så mye som er spektakulært.


Vi var ikke imponert. Men ifølge den samme Baudrillard lever massene helt uanfektet av elitenes kvalitetsvurderinger. Casa del Toro er som Yang tze Kiang. Uansett hvor mye stedene taper seg, uansett hvor mange vellykkede nyetableringer, folket strømmer til, spiser seg mette og går hjem, tilfredse.
Casa del Toro
Rosenkrantzgt.6. Tlf. 55 55 03 10
Åpningstider: man-lør: 15-23, søn.: 15-22.
Publisert: 01.03.2007 00:00:23Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap