Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: London
Le Gavroche


Upper, Upper Class
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Høy


Le Gavroche drives av Michel Roux jr. Roux senior er superchef på Waterside Inn, en restaurant ved Themsen med tre michelinstjerner. Michel Roux jr på Le Gavroche har ”bare” to, uten at det ser ut til å framtvinge ødipale tendenser. Le Gavroche var forresten den første restauranten i England som mottok en, to og tre michelinstjerner. Nå har de som sagt "bare" to.

Sjelden har vi blitt skjelven i buksen etter å ha trått inn i en restaurant, men da vi ankom 43 Upper Brook Street og havnet i baren omringet av Chagalmalerier og De Chirico-tegninger, følte vi oss en smule provinsiell.

Le Gavroche har en vinkjeller med over 60 000 flasker. Da vi ankom, ba vi om et glass musserende, men fikk sjampis (20£ glasset). Vaktelleggene som serveres til drinkene er transcendente.

Problemet da femstjerner.no besøkte stedet, var at de hadde booket oss inn dagen derpå, samtidig som de forsøkte å skjule det inntrufne for oss. Først opplevde vi en utskjelling av bookingdamen på fransk, dernest plasserte de oss ved et bord ½ m fra kjøkkendøra.

Selv om lunsjmenyen, som består av cirka 5 retter, ½ flaske vin pluss kaffe er Ikeapris (46£), ble besøket mislykket. Hodet virret i flere timer etterpå, og tanken på kjøkkendøren som farer opp hvert annet sekund er fremdeles tilstede i våre matmareritt. Pluss for at de slo av 20 pund på regningen. Kyllingen var forresten fantastisk. Interiøret nede i restauranten er typisk herreklubb.
Le Gavroche
43 Upper Brook Street (020) 7408 08 81
Åpningstider: Man-fre 12-14, 18.30-23, lør 18.30-23.
Publisert: 24.03.2007 00:00:23Flere restauranter med
i London:

Benares

Foliage

Gordon Ramsay at Claridge’s

Le Gavroche

Maze

Sake no Hana

The Restaurant (Ritz)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap