Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Harbour café


Fremdeles hipt på Harbour
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høy


La meg begynne med å henvende meg til byens hard core gourmeter, med en guide til når på dagen det er best å være hvor. På morgenen er det jo ikke spesielt mye å velge mellom. Men skulle du ville ha en frokost med (gammeldags) atmosfære, fredelig, der det er mulig å dra fram avisen og innta gode blingser, ville jeg gått for Retro. Ja, og er du der sånn rundt klokka 09.00 vil du kanskje observere meg stridende langs Klosteret, forsinket, på vei til bussen. Rundt klokka 11 er kanskje Knøderen eller Opera stedet, selv om førstnevnte ligger utenfor bykjernen. Når klokka blir 12-13 på formiddagen, ville jeg, utenom helgene, tatt turen til Smakverket (smekkfullt på lørdag og søndag). Men skulle det være fullt der, har man jo Filialen, bistroen på Banco Rotto. Smakverket for mat, Filialen for estetikk & atmosfære. Skulle

Rundt tretiden, ved middagstiden, ville jeg tatt turen til Bølgen & Moi eller Harbour. Akkurat midt på dagen er det som om jeg enkelte ganger, spesielt på fredagene, trekkes mot Harbour i andreetasjen, og setter meg ned ved bord 30 eller, enda bedre, bord 31, og bare glaner utover Fisketorget og Bryggen. Midt på dagen slipper du nemlig stresset som man kan oppleve på dette stedet senere på kvelden.


Harbour ser ut som Hard Rock Café. Emblemet er nesten en direkte kopi. Slikt kan bety at man mangler originalitet og for sikkerhets skyld slenger seg på en allerede etablert suksess. Harbour ligger ved Fisketorget, akkurat der hvor den absolutte demarkasjonslinjen mellom en harry og en intellektuell går. Interiøret er gjennomført nautisk. Utsikten er upåklagelig med utsikt over Fisketorget og Bryggen. Den som klarer å få en reservasjon på vindusbordene i 2. etasjen får antakelig tak i noen av byens mest attraktive sitteplasser. 2 etasjen byr på komfortable skinnsofaer, tiffanylamper, mørke, solide bord og en artig midtkuppel i blyglass. Stilig! Konseptet er brasseristil fra århundreskiftet krydret med enkelte moderne detaljer.

Maten på Harbour holder et helt ok nivå, ikke bare som café, men også som restaurant. Vi anbefaler spesielt stedet til lunsj. Harbour skilter med en amerikansk-inspirert meny. Menyen ligner i grunnen mye på menyen hos TGI Friday's. Potato Skins (112/144 kr) (potet fylt med purreløk, bacon, paprika & rømme og gratinert med cheddar), var spennende, med en kreolsk touch. Gambas Pil Pil (Scampi i chili og hvitløksolje) til 128 kroner, smakte mye, spesielt da man fikk litt salt på de fem gambasene. Kongerekene var veldig faste og fine. Men hvorfor bare to små loffskiver? Hvorfor ikke levere en kurv med brød? Dette kan være et problem med konseptrestauranter. Man føler uvilkårlig at regnskapsmessige overslag styrer alt ned til den minste brødbit, ned til den minste vinslurk.

Så var det hovedrettene. Størrelsene på tilbehøret til Kyllingfajitas (268 kr) minnet oss om lekerettene i et dokkehus. (Hyperminimalistisk.) Dessuten, Fajitasen skal komme fresende på en jernpanne. Her ble det hele nokså dødt og lunkent. (Antakelig var Fajitasen blitt overført på pannen idet den skulle serveres.) Likevel, dette gjaldt bare siste gangen vi testet stedet. Før har fajitasen vært kjempegod. Vegetarburgeren (109 kr) var litt tørr, men potetene kjempegode. Porky Jacks (245 kr), ytrefilet av svin, bacon & stekte grønnsaker lå badet i en nydelig saus. De fløtegratinerte potene holdt i massevis, også kalorimessig. Harbour er verken slankemat eller saktemat. Ikke helt hurtigmat heller. Det nærmeste man kommer Harbour i denne byen er Thank God it's Friday's. Dessertporsjonene, spesielt Brownies m/vaniljeis, var meget sjenerøse, prisene ikke så verst (89 kr). Dessertutvalget (fire stykk) er relativt lite, men vår Brownies m/is var nok til to. Når man i tillegg (uoppfordret) deler ut to skjeer til en dessert, vitner det om raushet på servicenivå også. Også den Amerikanske ostekaken (89) var god.


Selv om servicen på Harbour både er hyggelig og humoristisk, har kelnerne avslørt at de ikke har spesielt peiling på vin. En gang berget kelneren situasjonen med en elegant vending om at det er vanskelig å anbefale en hvitvin til kyllingfajitas. Men hadde han studert vinkartet, kunne han jo lest at den fyldige Koonunga Hill (260kr) passer til kylling og smaksrike retter. Sist gangen visste ikke kelneren hva husets hvite het. Det skulle vel ikke være noen deal når Harbour skilter med to hvitviner. To hvitviner er jo usedvanlig tynt. Da hjelper det lite at de kan skilte med en Dom Perignon til 1400 kroner. Spørsmålet er jo også, hvem vil drikke champagne til 1400 spenn flasken på Harbour?

Harbour er et av de stedene man i utgangspunktet ville kunne avfeie som litt kitschy, litt brautende og bråkete, litt for mye se og bli sett. Likevel, hver gang vi spiser der, må vi bare innrømme: Ja, men dette er da bra.
Harbour Café
Torget 9, 5014 Bergen. Tlf. 55300900
Åpningstider: Man-lør. 11-23, søn 13-23.
Publisert: 27.03.2007 00:00:23Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap