Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
TGI Fridays’s


Gøyere enn på andre restauranter!
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels


TGI Fridays’s er ved siden av Nama den mest populære restauranten i byen. Der er det alltid ¾ fullt – anytime. Den første gangen vi testet stedet hadde vi faktisk aldri sett så mange mennesker frekventere en bergensrestaurant på en regntung hverdag. TGI Fridays’s i Bergen har spesielt slått an blant et yngre publikum. Det er ikke bare baren som trekker. Mange sitter og spiser. Og det de spiser er som regel ikke dårlig. Dessuten, selv om det er musikk og tv i restauranten, er det hele såpass diskret at det ikke går nevneverdig utover konversasjonen. Interiøret er konsept. Noen synes det blir ulidelig kitschy. Men skulle man skille mellom god og dårlig kitsch er TGI Friday’s god, gjennomført og trivelig kitsch.

TGI Friday’s er eneste lunsjstedet i byen med skikkelig trykk. Stemning og støy overgår til og med det en opplever på en hektisk fransk bistro. Servicen er vennlig og har, etter hvert, blitt lite påtrengende. Ikke la USA-fobien få deg til å velge bort en lunsj på Friday's. Du vil sannsynligvis ha det gøyere her enn på de fleste andre lunsjstedene - spesielt om dere strider inn som gruppe.
TGI Friday’s


Forretten Louded potato skins (99/69kr) er nokså smaksløs, selv om den amerikanske gaudaosten kan, med nennsom krydring, være nokså smaksrik. Dessuten er det lett å ha Spisekrokens potetsnacks i tankene når man bestiller denne retten. Cæsarsalaten (98/68 kr) var imponerende god. Mye dressing og god parmesan-ost. Anbefales! Friterte løkringer (58kr) var en enorm forrett. I tillegg smakte det godt. Hovedretten Blackened Chicken Alfredo (Fettucini m/kyllingfilet) (155/105 kr) var noe gjerrig, både på størrelse og smak. En saus ville høynet denne retten betraktelig. Både Jack Daniel’s Chicken (185 kr) og Jack Daniel’s Pork Chops (175 kr) holder et høyt nivå, like høyt, om ikke enda høyere enn på en middels amerikansk diner. Rettene er store, og pluss for at vi fikk byttet fra bakt potet til potetmos uten at det sto i menyen.


Lunsjmenyen på TGI Friday’s er nokså liten (6 retter) og avsluttes altfor tidlig (kl 14). Rettene er imidlertid moderat priset (89 kr), og de smaker godt. Spicy Chicken Sandwich (89 kr) er vellykket. Under åpningen av Festspillene 2007 spiste vi Friday's Burger (89 kr) og Cæsar salat (89 kr) Burgeren er femtilappen billigere enn Dickensvarianten. Smaken er ok, selv om krydringen kunne vært enda mer pikant. Mye god smak i cæsarsalaten også. 35 kr for en Cola er kanskje litt drøyt, men så tilbyr de gratis påfyll. Det liker vi. Maten er såpass spicy at man ville uansett bestilt en cola til.


Sist Femstjerner.no spiste lunsj på TGI (6. juni 2009) hadde matkvaliteten igjen tatt seg opp på et akseptabelt nivå. Derfor glemmer vi kritikken fra gangen der igjen (oktober 2007) og hever stjernestatusen ett hakk opp.

TGI Fridays’s
Nedre Ole Bulls Plass 4 (Hotell Norge), Tlf. 55563240
Åpningstider: Alle dager 11.30-23.
Publisert: 16.08.2009 00:00:23Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap