Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Steakers


Populært og vennlig biffsted









1 august 2000 åpnet Steakers sin Bergensavlegger midt på Bryggen. Og siden har det vært en suksess. Denne nordlandsbaserte biffrestauranten med utgangspunkt i Tromsø har ekspandert til både Bryggen og Rådhusområdet i Oslo. Lillestrøm og Longyearbyen har også en Steakers avlegger. Hvis ikke det er å overgå erobringen til Harald Hårfagre, vet ikke vi.

En av grunnene til suksessen kan være den upretensiøse og vennlige stilen. Da vi bestilte på Steakers ble vi møtt av en serviceinnstilt og vennlig nordlandsstemme på telefonen. Ingenting er som en syngende, serviceinnstilt nordnorsk damestemme, det går rett inn i røttene på den norske folkesjelen.

Interiøret på Steakers kalles på fagspråket brutalisme. Det betyr at materialene gjøres synlig og vises fram, rå og ubearbeidet. Blant annet har man latt mursteinen stå fram rå og upusset. Ganske så stilig. I dyp kontrast til interiørets røffe brutalisme og Al Capone-konsept, blir man møtt av vennlige og serviceinntilte kelnere. Servitrisen ga oss et vindusbord med utsikt over Vågen. Utsikten er praktfull, virkelig praktfull.

De hvitvinsdampede blåskjellene (90 kr) var perfekte. Vinkunnskapene derimot var ikke intakte. Det er dumt. Det skulle ikke ta mer enn en halvtime å drille servitørene i hvilke viner som passer til de forskjellige rettene. Okey, stilen er røff, men man behøver ikke å være uvitende, spesielt ikke ettersom vinkartet er fyldig og spennende. Blåskjellene (forrett) var et helt måltid i seg selv; rik på smak samtidig som de så deilige ut der de lå badende i fløtesausen.

Steakers er nesten ensidig et kjøttsted. De har bare en fiskerett på menyen. Man kan velge mellom flere typer biffer i flere vektklasser. Man får en lapp hvor man krysser av biffens vekt, hvor godt man vil ha den stekt og hvilken type potet man foretrekker. Greit for glemsomme kelnere, men ikke noen nyvinning akkurat. Holder man seg til biff (200gram = 249kr), er Steakers et godt spisested. Men prøver man for eksempel Gjøkalvmedaljonger med endive, sjalottconfit, sauterte rotfrukter og Idaho-poteter (268kr) avslører restauranten seg som litt middels. Medaljongene hadde lite smak. Noe av tilbehøret matchet definitivt ikke kjøttet. Dessuten betaler man det samme som for en hovedrett på de beste gourmetrestaurantene. Steakers bør kanskje holde seg til det sikre. Hvorfor søke sin egen bøddel? Ostekaken (79 kr) og cappuchinoisen (69 kr) var forresten begge meget gode.
Steakers
Bryggen 7, tlf: 55 55 48 30
Åpningstider: Alle dager 16-23.









Publisert: 28.10.2007 00:00:23



Siste nyheter:





Bien Centro

Brazil Churrascaria

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Acido Coctailbar & Restaurant

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Alléhjørnet Thai Restaurant

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Anne & JC, Café & Conditori

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant & Bar på Bergen Børs Hotel

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Bare Vestland

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bastant

Bekkjarvik Gjestgiveri

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Big Horn Steak House

Bocca

Boha

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bryggen Tracteursted

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap