Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Oslo
Julius Fritzner


Herreklubb-stil med Grand dessert. NB. Restauranten er nå (2014) kun åpen til større arrangementer.

Da femstjerner.no spiste på Julius Fritzner hadde Grand gitt oss et dobbeltrom ved siden av nobelsuiten. Et nydelig rom i empirestil med en bitteliten balkong. Halve natten forlystet vi oss med å kikke på fulle folk som ropte og hojet langs Karl Johan. Man føler seg uvilkårlig så sentralt situert i moder Norge som det overhodet er mulig – hvis man ikke overnatter på slottet da. Og midt inne i Grand hotell finner man den mest diskré av alle norske gourmetrestauranter, Julius Fritzner.

Etter et litt langtekkelig Operabesøk trådte vi sånn rundt klokka 21 inn på Julius Fritzner. Noen foretrekker mora, andre dattera, noen liker Opera, andre restauranter. Vi er ikke i tvil – når det gjelder restauranter altså. Julius Fritzner er vel det nærmeste man i Norge kommer en ekte herreklubbatmosfære. Mørk solid trepaneling over alt og tunge behagelige møbler hvor man kan sitte i timevis uten å kjenne seg det minste stiv eller urolig. Man føler seg både trygg og nobel på Fritzner. Servitørene er både diskré og kunnskapsrike, dvs en ung nordlending som serverte spritet opp stemningen med en mer friskfyraktig stil. Absolutt på sin plass. Fritzner kan for enkelte bli vel formel.

Menyen er ikke stor, men prisene fra à la carten er svært høye. Definitivt blant de fem dyreste i Norge. De fleste forrettene ligger på rundt 200 kr og hovedrettene på rundt 350 kr. (En 3 retters meny koster imidlertid 595 kr, 5 retter 775.) Alt vi spiste holdt høy, overraskende høy kvalitet. Vi trodde virkelig ikke, norsk hotellrestaurant tatt i betraktning, at Fritzner befant seg i det absolutte norske toppsjiktet. Det vi husker best var Grand dessert. Et utvalg av ulike typer sjokoladedesserter. Nok til en hel familie – minst. Når vi i ettertid driver og setter sammen det perfekte måltidet fra alle de stedene vi har besøkt, kommer alltid Grand dessert med. Grand dessert er nå dessverre tatt av menyen.
Julius Fritzner
Grand Hotel, Karl Johans gate 31. Tlf. 23212000
Åpningstider. Man-lør. 17-22.30.
Publisert: 30.03.2007 00:00:23Siste nyheter:

Bagatelle

Brasserie France

Christiania Café, Restaurant & Bar

Dinner

Eik Annen Etage

Front

Julius Fritzner

Kontrast

La Brasserie

Le Canard

Ling Ling

Løvebakken

Mona Lisa

Nodee

Plah

Smalhans

Statholdergaarden

Theatercaféen

Xich Lo

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap