Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Paris
L'Espadon (Hotel Ritz)


Vår største vinopplevelse (Ritz i Paris er for tida stengt. Åpner igjen i 2015.)Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 14 av 15
Prisnivå: Høy


En av femstjerner.no sine medarbeidere ble her forleden invitert med på en katedralreise rundt i Frankrike. Da gruppen befant seg i Paris, snek han seg ubemerket bort for å lunsje på Hotel Ritz.

Det har han aldri angret på.

Først og fremst er maten på Ritz usedvanlig god. Men så er jo dette verdens mest kjente Ritz-hotell, med en michelinstjerne. Likevel, det er ikke ofte man spiser så gjennomført godt på slike superkjente hoteller.

I tillegg til å være uhyre sofistikert er også L'Espadon veldig diskret. Femstjerner.no mente med sikkerhet at det var Frankrikes president som nøt sin søndagslunsj ved et hjørne. Men da vi spurte om det var le president, svarte kelneren vennlig men bestemt: -Non, c'est pas lui.

Fixed prised lunsjmeny til 75 euro inneholder en mengde retter, og for femstjerner.no ble en 1/2 flaske chablis for lite. Sommelieren kom bort til bordet og sa: I have a glass of wine that is VEEERY good for you. Ritz skryter av å ha en av Europas beste sommelierer. Og etter å ha blitt servert noen glass Saint Romain Joseph Drouhin, 1996, mener vi at dette må stemme. For bedre vin enn dette har vi ikke smakt. Vi ante ikke at vin kunne smake så godt. Dette var den fyldige, eikete, nøtteaktige, blomsteraktige hvite burgunderen med hint av smør og toast. Og det for bare rundt 80 kroner glasset!

Vi anbefaler alle som liker luksus og god mat å bestille på L'Espadon. Men husk, dette er ikke en sosialdemokratisk institusjon. Femstjerner.no har opplevd å bli diskret avvist, antakelig på grunn av litt for sjabby klær - til tross for at vi ankom i (slitt) skjorte og slips. Så her anbefaler vi reservasjon, jakke og slips. Ta gjerne en drink på Hemingway Bar før måltidet. Baren er faktisk avslappet og oser av myter.
L'Espadon
15. Place Vendome
Åpningstider. Hver dag 12-15, 19-23.
Publisert: 16.02.2008 00:00:23Flere restauranter med
i Paris:

L'Atelier de Joël Robuchon - Étoile

L'Espadon (Hotel Ritz)

Laserre

Le Pré Catelan

Les Ambassadeurs (Hotel Crillon)

Pierre Gagnaire

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap