Om oss Anmeldelser Nyheter

 
Restauranter: Nyheter
Bedre enn sitt rykte


Skal du en uke eller to til Cran Canaria? Bo i Las Palmas og du både spiser og handler bedre! Femstjerner gir deg en miniguide og tips til den den spanske ferieøyen.

Charterklassikeren Gran Canaria har generelt lav status i disse tider. Det mener jeg skyldes at sydsidens turistmaskiner dessverre har lite å friste med når det kommer til gode spisesteder. Noe også det spanske gastronomiske institutt slår fast i guideboken “Que bueno!” Samme bok hevder derimot at hovedstaden Las Palmas har veldig mye bra i matveien.

De fleste charteroperatører gir deg muligheten til å bo i Las Palmas, og selv om været merkelig nok er ofte både mer skyet og et par grader kaldere enn sørsiden, er det å foretrekke. I hvertfall hvis du synes det blir stusslig med kvelder på balkongen med potetgull og halvgod vin fra snarkjøpet på hjørnet.
Jeg har vært der fem ganger de siste årene og de siste gangene har jeg alltid bosatt meg i Las Palmas. Hovedstaden med 377.000 innbyggere – altså mellom Oslo og Bergen i innbyggertall.

Jeg har hatt gleden av å besøke noen av byens beste restauranter – og de er virkelig gode. I gamlebyen kan CASA MONTESDEOCA anbefaleas. Restauranten ligger i en gammel og typisk kanari bygård med en åpen bakgård som svaler godt når det blir for varmt. Tradisjonell spansk mat enten man kommer til lunsj eller til middag. Vi spiste en superb tomatisert baccalao og fikk forsikringer om at fisken var tatt opp av havet langs norskekysten. I selve Las Palmas er GALIA en av de beste, med hovedvekt på det franske kjøkken. Hvite duker, hovedsaklig kjøttretter og slår man til på en av settmenyene vanker det også venteretter fra kjøkkenet. Regn med at prisene på begge disse restaurantene tilsvarer hva man må ut med på gode restauranter i Norge.

For meg og min familie er ferie også å ha det kjekt på ettermiddag og kveldstid. 9 av 10 turister drar dessverre til den sørlige delen av øyen, og ikke mange velger hovedstaden. Sørsiden er turistmaskiner med altfor mange elendige spisesteder med pizza og pasta, og supertriste “kjøpesentre” med juggel og drit i sine lugubre elektronikk- og fake-merkeklærbutikker.

Tipset mitt er å bo i Las Palmas, leie bil og ta turen til sørsiden hver formiddag og returnere ettermiddag. Turen fra hovedstaden til den ypperlige og kunstig lagde stranden Amadores tar en knapp time, og det er fire-felts motorvei hele strekningen. Slå av ti min for Puerto Rico og ytterligere ti min for Playa Ingles.
Tilbring kveldene i Las Palmas med gode restauranter og et hav av shoppingmuligheter. Jeg nevner kort at El Corte Ingles har et stort varehus i Las Palmas og tar du en sjekk opp mot kjente spanske motekjeder som Massimo Dutti og Mango, ser du at de har butikker i Las Palmas. Det kan ingen andre av “kanariøyene” Tenerife, Lanzarote m.fl. skilte med. De blir for små i innbyggertall.

PS: I Las Palmas er det forresten eget IKEA varehus, så skulle feriebudsjettet ryke fort, er det bare å kose seg med verdens mest solgte kjøttboller.
Publisert: 22.02.2008 00:00:23Siste nyheter:

Anbefalte restauranter i Izmir

Bedre enn sitt rykte

Bergens fem beste restauranter, 2016 (Bergen's Five Best Restaurants)

De beste hotellene m/restaurant

Et hypotetisk etergilde: Finnegaardsstuene 2019

Femstjerner besoker Michelinstjernerestauranter

Femstjerner på Facebook

Femstjerner.no tester luksushoteller og luksusrestauranter i Roma

Frankfurts beste gourmetrestauranter

Gode restauranter i Istanbul i 2013. (A Selection of the Best Restaurants in Istanbul in 2013)

Gourmetkampen i Europa og Norge

Gourmettur til St. Petersburg

Hva er egentlig det beste av Londons topp hoteller? Av Per Bjørnar Grande

Impresjonistisk beskrivelse av Istanbul-hoteller

Madrid, den nye gourmethovedstaden

Madrid, the New Gourmet Capital?

Om michelinstjernene 2008

Om michelinstjernene 2009

Per Bjørnars guide til Kairos beste restauranter

Service

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap