Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: London
Foliage


Kreativitet, kreativitet, kreativitet (NB Foliage er lagt ned. Heston Blumenthal tar over)Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 13 av 15
Prisnivå: Høy


Foliage ligger gjemt inne i det kolossale luksushotellet Mandarin Oriental - et steinkast fra Harrods. Når du stiger inn i restauranten, vil du kanskje føle en aldri så liten skuffelse. Her er alt nokså kantete og nøytralt - men stilig. De romslige bordene med de fine, gule dukene bryter imidlertid den litt sterile atmosfæren.

Men man besøker ikke Foliage på grunn av interiøret. Utsikten mot Hyde Park kan kanskje motivere noen, spesielt til lunsj, når man kan se løvverket og plenene. (Dessuten serverer de en fabelaktig lunsjmeny til 29£.) Det som virkelig drar mennesker til denne restauranten med en michelinstjerne er kreativiteten til chefen Chris Staines. Vi hadde tre måneder tidligere spist på to av Paris sine restauranter med tre michelinstjerner, men fant maten til Staines mer oppsiktsvekkende, mer smakfull og kreativ. Dette er matkunst på høyeste nivå, enten man bestiller Tuna med foie gras, ponzu og grapefruit eller Pork med carrot, cardamon, sauerkraut og pickled pears.

Servicen som i starten var litt stiv, ble utover kvelden så hjertelig at det var like før vi endte opp som perlevenner. Baren på Mandarin Oriental er forresten en av Londons aller beste. Vi leste nettopp at den var ratet som byens beste, og for den som er rundt 30+, kan man vel knapt tenke seg en mer attraktiv bar i hele London - spesielt om man er singel.

Da vi besøkte Foliage, ble vi plassert ved siden av en uhyre stresset engelsk finansminister. Ikke ante vi der og da at dette var selveste Alistair Darling som nettopp hadde forsynt engelske banker med 500 milliarder kroner i cash. Da er det kanskje lov til å virre rundt med hodet og se fullstendig utilpass ut.
Foliage
66 Knightsbridge Tlf. 020 7201 3723
Åpningstider: Hver dag 12-15, 19-23.
Publisert: 24.04.2008 00:00:23Flere restauranter med
i London:

Benares

Foliage

Gordon Ramsay at Claridge’s

Le Gavroche

Maze

Sake no Hana

The Restaurant (Ritz)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap