Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Louisiana Creole Restaurant


Ingen snakker om den, men alle går på den. (NB! Oppdatering 2010: Restauranten er nå nedlagt)Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels


- Du er sjelløs, en barbar. Har du tenkt over slitet med å stå bak kjøkkenet? Har du det? Har du det? Har du tenkt over hva det koster å smile til hver jævla gjest i 8 timer hver dag.
Det er sjelden at min venninne bruker så sterke ord som jævla. Det måtte bety at hun på en eller annen måte hadde begynt å identifisere seg med de som jobber i restaurantnæringen.
- Er det min skyld at du må ta opp matte-eksamen, repliserte jeg, vel vitende om at hun nok en gang hyperventilerte, nok en gang lot det gå utover meg.
- Du bare nyter å gi dårlige kritikker. Vet hvor mye en kokk tjener? Vet du det? Vet du det?
- Rundt 200 000. I grunnen alt for lite, sa jeg. Det at jeg uttrykte sympati, gjorde henne helt hysterisk.
- Vet du hvor lett det er for en servitør å få sparken?
- Det er ikke min skyld om en servitør får sparken.
- Joooo. Jooo. Det er det. Du er en idiot!
Nå var det min tur til å bli sint, sint og forbanna. Jeg braste inn på arbeidsrommet, telte over skårene på alle anmeldelsene mine.
Triumferende holdt jeg regnestykket opp for henne.
- Vet du hva snittet på restaurantanmeldelsene mine er?
- Nei, og det interesserer meg ikke. To, kanskje.
- Nei, snittet er nesten 4. Jeg har gitt et snitt på nesten fire.
- Du er likevel en idiot, sa hun, nå betydelig spakere.

De neste dagene begynte det å bekymre meg at jeg har vært så rundhåndet med skåren. Bergen har mange gode restauranter, men et snitt på nesten 4. Løpegutt for næringslivet, tenkte jeg. Krypto-kapitalist som løper restaurantnæringens ærend, ikke gjestens. Jeg må innrømme at etter dette regnestykket, har jeg i underbevisstheten lengtet etter et slakt, etter å virkelig vise hvor drepende kritisk jeg kan være. I flere dager gikk jeg rundt i stua med smørkniven i handa, og lengtet etter et slakt.

Dette med slakt streifet meg idet jeg gikk opp de dødstriste trappene til 4 etasjen hvor Louisina Creole Restaurant holder til. De holder også til i tredje. Der er det til og med en bar. Louisiana er byens eneste kreolrestaurant. Den startet opp i 1994, og ryktet sier at de serverer god mat i middelmådige lokaler. Louisiana er et sydstats-kjøkken, bygd på en blanding av spansk, fransk, karibisk og indiansk mat. Det er fushion-kjøkken lenge før man kalte det fushion. Mye krydder, enorme porsjoner og rustikt tilberedt. Interiøret på Louisina er preget av diverse bilder og reklameplakater, alt sammen fra staten Louisiana og spesielt fra storbyen New Orleans. Atmosfæren er litt gammeldags og ganske trivelig. Interiøret kan ikke kalles pent akkurat, mer som et Peppes-Pizza interiør. Stolene er harde og bordoppdekkingen enkel. Kreol-kjøkkenet skal være mer raffinert, mer i den klassisk franske tradisjonen enn Cajune-kjøkkenet. Men det som nå kalles kreol-restauranter, er ofte en syntese.

Forrettene var imidlertid kreolske. Moule Flambé au Bourbon var franskinspirert, og faktisk en av de beste blåskjellsrettene jeg har smakt. Selve blåskjellene var prima, sausen utrolig pikant. Også salaten (Chicken Hot Pepper Egg Salad) var usedvanlig: minimalt med kjønnsløse salatblad, desto mer lun kylling, krabbekjøtt, pesto, tomat og egg. Og alt krydret på en fiffig måte, slik at man til slutt fikk lyst til å sleike opp restene på tallerkenen. Men Dixi Duckling var langt fra så vellykket. De sprøstekte stykkene and var ikke sprøstekte i det hele tatt. Bacon høres spennende ut sammen med and, men det er ikke distinkt nok. And, bacon, sjampignon, roquefort, koriandersaus og potetstuing m/hvitløk, blandet sammen i en enorm porsjon. Jeg setter virkelig pris på store porsjoner, men tingene må ikke blandes slik at ingrediensene tar livet av hverandre. Louisiana Spare Ribs var også middels. Sjokoladeterrinen hadde en utrolig god karamellskorpe.

Da Servitøren mistet noe av desserten opp i øl-glasset, fikk jeg straks et nytt, selv om det var 0,05 l igjen av det gamle ølet. Slikt setter jeg pris på. Servicen var jevnt god. Ingen får komplekser av å sitte på Louisiana.

Louisiana er antakelig et sted som får mange gjester, uansett anmeldelser. Og man får et godt og rikholdig måltid, om enn ikke et spektakulært måltid - selv om forrettene og sjokoladeterrinen lå tett opptil det spektakulære.
Louisiana Creole Restaurant
Vågsalmenningen 6, 5014 Bergen Tlf. 55 54 66 60
Åpningstider: Man-tor. 16-23. Fre-lør. 18-23. Søn. 15-23.
Publisert: 31.10.2008 00:00:23Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap