Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Maharaja


Fine lokaler med avslappet, nesten slapp service
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels


Maharaja har startet opp i en tid hvor byens etablerte indiske har vært på hell. Lokalene er like fine som Wang Fu sine. Nå er imidlertid de kinesiske artifactene blitt skiftet ut med indiske. Riktig så fint og luksuriøst er det blitt. Men det bør det jo være når hovedrettene ligger og vaker på 250 kroner. Det er mye til indisk å være. Nå i 2010 har de imidlertid pusset. De knallhvite barstolene er byens fineste. Også de indiske stolene i restauranten virker meget påkostet. Gode å sitte i er de òg.

Dersom man vil spare penger, er det bare å møte opp mellom 15-17. Da serverer man 8-10 indiske signaturretter til mellom 79 og 95 kroner. Store porsjoner og middels smak. Vi ble egentlig litt skuffet over smaken. Det var så himla middels. Men middels indisk er jo samtidig veldig godt. Vi anbefaler faktisk smårettmenyen. Det er egentlig ikke småretter, det er nokså svære retter, og de smaker like godt som de dyre kveldsrettene. Ikke syntes vi at vi fikk så mye mer da vi bestilte nr 31 på menyen, Maharaja’s Jahangiri kr. Maharaja’s Jahangiri består av benfrie kyllingbiter i en behagelig fløtesaus. Vi vil at kylling og saus skal smake mer! Ellers var nanbrødet (25 kr) deilig og dip’en til papaddamen (6 kr) helt fortreffelig. Og desserten, Sharabi Gaub Jamun (85 kr), var definitivt måltidets høydare, men den er like god på restaurant Arti og koster der halvparten. Kaken er som ren marsipan og smyger seg forførende inn i isen og kremklattene. Litt mye Baileys i sausen, og muligens kjøpeis, men hvem bryr seg om det når smaken er så intens god. Pluss også for at de serverer 0,6 pils (69 kr). Øl smaker sjelden så godt som til indisk mat. (345 kr for en flaske Jacobs Creek er direkte frekt!) Men det som først og fremst trekker ned i forhold til mat, er dette hummer & kanari-prinsippet de har begynt med. Altså å kombinere ulike retter til én rett. Smakene passer sjelden og det hele ender opp nokså rotete.

Maharaja har en avslappet service, så avslappet at det kan hende de er sånn halvveis på vei mot å slokke livstørsten, på vei inn i nirvana. Den ene damen hadde god peiling, den andre servitøren snakket kun engelsk. Det kan by på problemer - selv om det sjelden er eldre klientell på indiske restauranter. Ved en annen anledning var servicen så sen at vi i ren frustrasjon gikk bort til disken og ba om å få betale. De siste gangene har servicen vært noe bedre, men akkurat på det området forventer vi en større forbedring i 2011.

Dersom Maharaja blir mer serviceminded og singleminded (ifht til rettene) samtidig som det blir mer dreis på smak, vil dette bli en av byens bedre etniske restauranter. Lokalene er fabelaktig fine og gir estetisk oppdrift. Man får liksom ikke lyst til å bryte opp, man blir sittende en halvtime til, tar en halvliter til, og en til.. Dette er stedet for rekreasjon, de store diskusjonene og de sjeldne jeg - du møtene.
Maharaja
Rosenkrantzgaten 5, 5003 Bergen. Tlf. 55312555
Åpningstider: Man-tor. 15-23, Fre-lør. 15-24, Søn. 14-22.
Publisert: 16.12.2008Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap