Om oss Anmeldelser Nyheter

 
Restauranter: Nyheter
Om michelinstjernene 2009


I 2009-kåringen begynner kvinnelige chefer å erobre stjerner!
Er det i det hele tatt noe nytt å skrive om? Lite, veldig lite. Jo, to kvinnelige chefer i London fikk en stjerne, både Angela Hartnett ved Murano og Hélène Darozze ved The Connaught viser vei i noe som først og fremst burde vært dominert av kvinner - på samme måte som pianovirtuoser.

Mange mener at favoriseringen av franske chefer er åpenbar. Skal man ta London-anmeldernes dom over Alain Ducasse sin avlegger ved The Dorchester seriøst, er det ikke annet å si enn at spriket mellom disse anmeldelsene og de to michelinstjernene er så stort at man ikke ville blitt forundret om Burgerking stikker av med en stjerne til neste år.

I Praha har to restauranter fått en michelinstjerne, de to første ever i en by man heller forbinder med krystall, billig øl og Kafka. Det vil si Allegro ved Four Season-hotellet fikk stjernen ifjor. Den nye stjernen á la 2009 ble delt ut til Maze ved Prahas Hilton-hotell. Denne er forresten drevet av stjernesanker nummer to (etter Robuchon) Gordon Ramsay. Surprise, surprise..

Ellers er det fremdeles ingen trestjerners restaurant i Los Angeles. Merkelig igrunnen når man tenker på mulighetene i forhold til Hollywood-klientellet. Stor trøst for oss gourmetene som bor i Europa ettersom man da ikke føler seg presset til å ta første fly over Atlanteren.

Selv har jeg spist på syv restauranter som har fått tre michelinstjerner. Men ingen av disse overgår måltidet på Bagatelle. (Ja, muligens Pierre Gagnaire.) Derfor var det gledelig at Hellstrøm igjen har to stjerner. Men han fortjener faktisk mer. Vi oppfordrer de mytiske michelinmennene å vippe Hellstrøm opp fra sin limbotilværelse blant de to stjernede, så blir han den første skandinav som blir tildelt tre stjerner.

Av Per Bjørnar Grande
Publisert: 21.04.2009 00:00:23Siste nyheter:

Anbefalte restauranter i Izmir

Bedre enn sitt rykte

Bergens fem beste restauranter, 2016 (Bergen's Five Best Restaurants)

De beste hotellene m/restaurant

Et hypotetisk etergilde: Finnegaardsstuene 2019

Femstjerner besoker Michelinstjernerestauranter

Femstjerner på Facebook

Femstjerner.no tester luksushoteller og luksusrestauranter i Roma

Frankfurts beste gourmetrestauranter

Gode restauranter i Istanbul i 2013. (A Selection of the Best Restaurants in Istanbul in 2013)

Gourmetkampen i Europa og Norge

Gourmettur til St. Petersburg

Hva er egentlig det beste av Londons topp hoteller? Av Per Bjørnar Grande

Impresjonistisk beskrivelse av Istanbul-hoteller

Madrid, den nye gourmethovedstaden

Madrid, the New Gourmet Capital?

Om michelinstjernene 2008

Om michelinstjernene 2009

Per Bjørnars guide til Kairos beste restauranter

Service

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap