Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: London
Hibiscus


Svakeste tostjerner ever? (Worst 2 michelinstarred restaurant ever?)Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 5 av 15
Prisnivå: Middels


I London oppstår det for tida restauranter som pga sin franske kulinariske rettroenhet, gjør dem til favoritter blant michelinmennene. I fjor spiste jeg på Wild Honey, som neppe ville fått mer enn middels skår hos hvilken som helst norsk matanmelder. Og nå i juli 2009 spiste jeg på Hibiscus i Mayfair, en restaurant som av grunner man må lete lenge etter, i 2004 ble oppgradert til to michelinstjenrner.

Ok, man kan feile med en michelinstjerne, og med tanke på tregheten i systemet, kan man sikkert beholde den ene stjernen i fire-fem år, men å jekke noe så middelmådig som Hibiscus opp til to michelinstjerner, kan bare forstås dersom man tar i betraktning franskmennenes behov for å profilere sitt franske kjøkken. Og tatt i betraktning av at Frankrike for øyeblikket sliter skikkelig med å profilere noe som helst utenom ok biler, forstår man kanskje denne fanatismen og favoriseringen som må ligge bak Hibiscus sine to stjerner.

Jeg spiste fixed price lunsjen som besto av tre retter, et glass vin og kaffe til sympatiske 33,50 £. Terrinen av foie gras var kanskje den dårligste jeg har spist noen gang. Og jeg har spist mange av de. Her var det en slik sparebluss ifht ingredienser og smak at de norske terrinene av foie gras - som ofte er nokså tamme, ville stått fram som grensesprengende. Også torskeretten eller Grilled Pollock som de kalte den, ville neppe gjort inntrykk om den hadde blitt servert på diverse kaffistover rundt om i Norges land. Helt uten smak og fullstendig innovativløst. Også Warm Cherry Clafoutis (kirsebærpai m/is) var så middels at det kan ikke bare bero på fantasiløs matkunst. Det tyder også på at finanskrisen får enkelte restauranter til å prøve å spare så mye som mulig ved valg av retter & ingredienser.

Når man bestiller på en restaurant med to stjerner, regner man med å gå smilende og stappmett fra bordet. Istedet gikk jeg irritert bort til utgangsdøra. Jeg giddet ikke å klage overfor den utrolig nerdete franske kelneren som serverte meg, en kelner uten et minimum av sosial teft. Men da de ved utgangen spurte hva jeg synes, sa jeg at dette var enormt skuffende, og forklarte detaljert hvorfor. Dette tok de fint og unnskyldte seg med at kokken la an på å servere lette sommerretter. Sjefskokk Claude Bosi må sies å være noe av det mest traurige innenfor Londons gourmetverden for tiden, og da hjelper det lite med at moren hadde en "bouchon" i Lyon og Alain Ducasse har lært ham opp.
Hibiscus
29 Maddox Street (020)7629 2999
Åpningstider: Tir-fre. 12-14.30, 18.30-22. Lør. 18-22.

Publisert: 19.07.2009 00:00:23Flere restauranter med
i London:

China Tang

Hibiscus

Le Caprice

Nobu

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap