Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Jacob Aall Brasserie & Bar (2013)


En ny og bedre EraMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels


Da Era åpnet i Exhibition-bygget, lignet det mest på en hangar. Det var nesten noe ekkelt når man entret den svære spisesalen kveldstid og det knapt var et menneske der. Jacob Aall derimot er trendy og stilig. Da jeg spaserte rundt på taket, der de nå har uteservering, føltes det hele veldig avant garde, ja, det minnet i grunnen ikke lite på Asia de Cuba i Los Angeles. Her var det en sjelden hype, Bergensk hype, vel å merke. Og innendørs er det påkostet og mørkt, mørkt og luksuriøst som kvadrater med rik 70% sjokolade.Men obs alle dere som vil spise i rolige omgivelser; ut på kvelden kjører man opp volumet på musikken slik at man får problemer med å snakke sammen. Helt unødvendig, spør du oss. Jacob Aall satser nok mest på ungdommen, i hvert fall ut på kvelden. Men om de hadde begrenset musikken til baren og uteområdene, hadde det vært mye mer sympatisk, spesielt med tanke på at de fleste som spiste inne, var langt over livets kvisestadier.

Servicen var svært velmenende og litt kunnskapsløs. Hva hadde vel ikke noen timers drilling omkring vin og kundeoppmerksomhet kunnet gjort her? Likevel, hver gang servitørene kom bort til bordet, var de iført enorme, amerikanske smil. Men de var liksom ikke der da vi trengte dem. Etter hvert ga vi opp, og begynte selv å tømme vin i glassene. Det var upraktisk ettersom vinen var plassert et stykke bortenfor bordet vårt. Synd i grunnen at de var så lite oppmerksomme, spesielt med tanke på at det bare var gjester på fire av innebordene. Men det var jo ganske mange som satt ute. Kanskje det var problemet?

Lunsjmenyen som varer til klokka 16 er noe svakere enn kveldmenyen. Clubsandwichen (159 kr) var ok, men ingenting utenom det vanlige. Og omelett (149 kr) er omelett. Når man kommer til kveldsrettene var Kyllingbryst med brie mye, mye bedre enn kyllingbrystet jeg spiste til lunsj på Sumo tidligere på dagen. Ettersom det var samme dagen, og smaken fra Sumo fremdeles satt i munnen, var det lett å sammenligne. Kyllingen på Jacob Aall hadde en gjennomtrengende smak, skinnet perfekt sprøtt og et garnityr som bare uthevet smakene. Om det hadde vært Hellstrøm selv som serverte denne retten, ville ingen ha klaget. Min venninne derimot mente at hennes spareribs (199 kr) var bort imot de beste hun hadde spist i Norge.

Tapasen for 2 personer (249 kr) som passer fint til forrett, smakte fortreffelig, men ikke så fantastisk som hovedrettene. Vi var fire som delte på denne tapasretten, og vi fant det merkelig at de ikke kom med en tallerken til hver. Å sitte og spise med serviettene som fat, vitner om at servitørene må drilles bedre når det gjelder å se gjestenes behov. Ellers var sjokoladefondanten (95 kr) perfekt, mens Sjokoladedrøm (95 kr), en temmelig alminnelig sjokoladekake, manglet en del på saftighet og konsistens.

Menyen på Jacob Aall er i det hele tatt ekstremt i tida: cæsarsalet, hamburger og pastaretter, retter som man finner på minst 50% av restaurantene i byen. Det er i det hele tatt noe ungdommelig og fresht over stedet. Baren er kjempefin og man sitter svært behagelig.
- But beware of the noise!
Jacob Aall
Strandgaten 13, Tlf. 55307100
Åpningstider. Man- tor. 11.30-22, Fre-lør 11.30-23. Søn: 12.30-22.
Publisert: 20.02.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap