Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Pars Restaurant


Kitsch & Kos!



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Her forleden ferierte jeg i Izmir. Jeg tok inn Crowne Plaza Izmir, et nytt femstjerners hotell like utenfor den tyrkiske storbyen. Etter 14 timer på reisefot unnet jeg meg en dusj. Da jeg tørket meg, fikk jeg øye på en badevekt under vasken. Siste gangen jeg veide meg, var i Izmir for ti år siden. Da steg jeg på badevekta for å støtte en tigger med briller så skjeve som tårnet i Pisa, og med brilleglass tykke som vinduene i Norges Bank. Jeg bestemte meg for ikke å se på badevekta, men tiggeren ropte entusiastisk opp mot meg: Eighty!! Siden den gang har jeg ment å ligge sånn noenlunde på eighty.

Så sto jeg altså på badet i luksuriøse Crowne Plaza og vurderte, som Otto Jespersen framfor 100-lappen hengt på klessnora, skal jeg bestige badevekta, skal jeg ikke bestige badevekta? 88, nesten 89, på nippet til 90 kg. Neste morgen besteg jeg den på nytt. Da nøyde den seg med 85 kg. Hver morgen i 15 dager svettet jeg på ellipsemaskinen, den såkalte Johs. Harviken utgaven. Og hver kveld steppet jeg i 20 minutter på den mer krevende steppemaskinen. Etter 15 dager med intens trening, besteg jeg badevekta. Skiven gled fram og tilbake og til slutt sto pilen og struttet på mellom 89,5 og 90 kg.

Jeg lar denne mørke beskrivelsen av en restaurantanmelders liv danne innledningen til besøket på Pars.

The Times hadde en nylig en reisereportasje der de påsto at Iran er det landet i verden som for tiden gir best service. Servicen på Pars Restaurant er kanskje ikke verdens mest rafinerte, men jammen er de hyggelige. Dette lett kitschy stedet i maksimalistisk persisk stil er stedet for mennesker som vil sitte i fred og kose seg.

Er parforholdet fremdeles krydret av dunkel sjalusi, og man føler seg invadert av enhver potensiell inntrenger, velg Pars. Da sitter du i fred, samtidig som du får spist grei mat. Vi synes nok at oksegrytene er hakket eller to over kyllinggrytene. (Veldig mye gryteretter.) Gå for eksempel for nummer 9, Ghejme Badenjan (oksekjøtt, stekt potet, gule linser, tomat, sitron, persisk krydder og safranris) til sympatiske 169 kroner. Ikke verst. Og så må du, uansett hvor mett du er, gå for Renginek (70 kr). Denne desserten er faktisk så god som en dessert kan bli.
Pars Restaurant
Sigurdsgate 5, Tlf 55 56 37 22
Åpningstider. Tir-tors. 16-23, fre-lør. 16.-24, søn. 15-22.




Publisert: 06.12.2009 00:00:23



Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap