Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)


Kortreist mat i fine omgivelser



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 12 av 15
Prisnivå: Middels


Restauranten i attraktive First Hotel Marin har gått fra en italiensk greie (Primo Ciao Ciao) til en restaurant som profilerer råvarer fra Vestlandet sammen med kontinentale matlagingsprinsipper. Restauranten har gjort avtale med lokale bønder om å levere de ypperste råvarene fra nærområdet Kan det bli bra da? Ja, overraskende bra, faktisk veldig, veldig bra. Og det var spesielt hovedrettene som imponerte. Vennene mine bestilte Kortreist lam fra Flåm (økologisk!!), en lammefilet med sprø skorpe, tilsmakt ramsløk og skorsonnerotstuing (285 kr) og Oksefilet fylt med urter og hvitløk (245 kr). De var svært fornøyde. Min Svinefilet (245 kr), en svinefilet av frittgående svin pakket i salvie og bakt i ovn med en puré av søtneper og en sjysaus, var også eksepsjonelt god. Svinefileten smeltet i munnen sammen med en mektig potetpuré, like mektig som den pureen som geniet Robuchon har erobret smaksganene med. Kjøttet var faktisk enda bedre enn indrefileten på Boha. Det sier ikke lite. Sammen med salvie, rotstuing og puré avga dette kaskader av smak. Hadde for eksempel michelin-menneskene fått servert disse hovedrettene på restauranter med tre stjerner, ville de bare nikket og sagt: mais c’est parfait, parfait!

Vi anbefaler folk til å se bort fra at Beyer’en er en typisk hotellrestaurant. Glem nå myten om at hotellrestauranter er døll & dårlig! Det stemmer sjelden, spesielt ikke på de beste hotellene. Grunnene til at hotellrestauranter ofte tilhører byens øvre sjikt er følgende:
1. Bedre økonomi
2. Mer forseggjort og påkostet interiør
3. Større utvalg mennesker med fagutdannelse
Servicen på Beyer’en er super, maten langt over middels og stolene enormt behagelige. Interiøret er fint, litt herreklubb og litt påkostet kafé.

En liten glipp må nevnes sist vi spiste der. Servitørene var for sene til å tømme vin i glassene. Faktisk måtte vi røske Grüner Veltlineren ut fra vinkjøleren og servere oss selv.
Beyer’en Bar + Restaurant
Rosenkrantzgaten 8, 5003 Bergen, Tlf. 53 05 15 00
Åpningstider: Tirs-lør: 17-24. Søn-man. stengt




Publisert: 06.01.2010 00:00:23



Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap