Om oss Anmeldelser Nyheter

 
Restauranter: Nyheter
Frankfurts beste gourmetrestauranter


Ikke akkurat Europas gourmethovedstad!
Frankfurt er messebyen med den gigantiske Verfremdungs-flyplassen. Når forfatterne inntar byen under bokmessen, tar de prostituerte fri - ettersom forfattere pleier å ligge med hverandre! Det påstår i hvert fall forfatteren Henrik Langeland. Men Frankfurt har mer å by på enn bøker og prostituerte. Etter å ha tilbrakt julen 2009 i denne storbyen, dette fyrtårnet blant Europas messebyer, er vi ikke akkurat klare til å utrope den til gourmetby nr 1.

McFoie gras
Men Frankfurt byr også på en rekke "understatements", både når det gjelder arkitektur, hoteller og restauranter. Her serveres en blanding av klassiske, ærverdige hus klinet i hop med enorme høyhus i glass og stål. Frankfurts estetiske spesialitet ligner en delikat terrine av foie gras i et McDonald's hamburgerbrød.

Zarges: Gode priser - tysk service
På matfronten ble vi overrasket over at restauranten Zarges, som holder til like ved børsen, hadde en Michelinstjerne. Ikke fordi maten var uspiselig, wienerschnitzelen var fantastisk, men fordi maten var så rett fram mat eller typisk tysk cuisine. Godt, men ikke avansert. Servicen var tilfeldig; lang venting og ingen kelnere som kom springende for å tømme vin i glasset. Stilig lokale, engelsk klubb iblandet konditori og brasserie i luksusklassen. Litt trangt å sitte inne i tarmen like innenfor inngangen, men lokalet breier seg ut idet man går ned en kort trapp og kommer til noe som kunne ligne på en luksusrestaurant. Verken mat eller service følger opp det spennende interiøret. Det blir basic på høyt nivå. Usedvanlig sympatiske priser trekker opp.

Besøkte Zarges igjen påsken 2013 hvor alt var mye bedre. Virkelig god mat, en mat som har en fot i tysk mattradisjon og en annen i moderne gourmet. Fantastiske viner til overkommelig pris. Lokalet er bare lekkert.

Hotel Hessischer Hof: Tysk tradisjoner med touch av gourmet
Skal man imidlertid spise i enda mer palatiale omgivelser, anbefaler vi restauranten inne på Hotel Hessischer Hof. Eid av Prins von Hessen, som også har gitt stedet noen aldeles nydelige møbler i empire og art deco. Restauranten serverer tradisjonell tysk mat med et visst drag av gourmet. Lokalet er gjennomført klassisk og servicen helt topp, det samme med Jimmy's Bar. Dette er et ideelt hotell for julefeiring og andre rekreasjoner. Det aller beste med dette hotellet er imidlertid baren. Gratis drinker fra klokka 18-20, hvor man kan nyte husets Prins von Hessen sin sekt eller hvitvin - og samtidig få kontakt med de andre gjestene på hotellet. Noen småretter er også inkludert i det gratis bartilbudet.

Hotel Steigenberger Frankfurter Hof
Byens beste mat serveres imidlertid på hovedrestauranten inne på Hotel Steigenberger Frankfurter Hof. Dette hotellet skilter med en av verdens mest monumentale og historisk fine fasader, som samtidig skjuler noen mediokre rom sist pusset opp sånn cirka på 80-tallet.

Men dette stedet gjemmer på en juvel: Restaurant Francaise, en restaurant med én michelinstjerne, men som gjerne kunne hatt både to og tre. Klassisk interiør og kompromissløst fransk. Og en fantastisk service.

Ellers gikk vi fra bordet da vi skulle spise på Tiger-Restaurant, en lett maxime-imitert restaurant som vi syntes hadde et forferdelig nakent-plastisk interiør og utiltalende meny.

Ich bin ein Frankfurter
For å si det slik, du får dekket topprestaurantene i Frankfurt i løpet av en oval week-end. Dette er virkelig ikke Paris, men går du på de tre stedene som Femstjerner.no anbefaler, vil du få en høynet opplevelse, både matmessig og estetisk. Og så kan du sitte på flyplassen på vei hjem og drømme om matopplevelsene. Vi ble sittende i 26 timer!

Av Per Bjørnar Grande
Publisert: 18.03.2010Siste nyheter:

Anbefalte restauranter i Izmir

Bedre enn sitt rykte

Bergens fem beste restauranter, 2016 (Bergen's Five Best Restaurants)

De beste hotellene m/restaurant

Et hypotetisk etergilde: Finnegaardsstuene 2019

Femstjerner besoker Michelinstjernerestauranter

Femstjerner på Facebook

Femstjerner.no tester luksushoteller og luksusrestauranter i Roma

Frankfurts beste gourmetrestauranter

Gode restauranter i Istanbul i 2013. (A Selection of the Best Restaurants in Istanbul in 2013)

Gourmetkampen i Europa og Norge

Gourmettur til St. Petersburg

Hva er egentlig det beste av Londons topp hoteller? Av Per Bjørnar Grande

Impresjonistisk beskrivelse av Istanbul-hoteller

Madrid, den nye gourmethovedstaden

Madrid, the New Gourmet Capital?

Om michelinstjernene 2008

Om michelinstjernene 2009

Per Bjørnars guide til Kairos beste restauranter

Service

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap