Om oss Anmeldelser Nyheter

 
Restauranter: Nyheter
Hva er egentlig det beste av Londons topp hoteller? Av Per Bjørnar Grande


The Ritz, The Berkeley, One Aldwych, The Lanesborough, Langham, Brown's Hotel, The Connaught, The Mandarin Oriental, The Dorchester, Café Royal, Claridges
En interessant sak med London er at de beste hotellene har en helt klar forankring i verdensdeler og nasjoner. Ritz er jo kjent som en britisk bastion, med selveste kongefamilien som deres protegé. Mandarin Oriental har en viss dragning mot det asiatiske, mens The Lanesborough trekker til seg italienere og, til en vis grad, amerikanere. The Dorchester som delvis eies av sultanen av Brunei, har et arabisk anstrøk; her ser man, langs den nydelige og langstrakte foajeen kalt " The Promenade", saudiarabiske kvinner i i niqaber og bulgari-smykker, hvor digre opphovnede joggisser stikker dristig og uestetisk opp fra svarte skjørtekanter. The Connaught er erkebritisk, stedet hvor aristokrater (som ikke har et Londonhjem), tar inn. Likevel, servicen kan være helt fabelaktig på The Connaught. Soga sier at en gjest på The Connaught plutselig fant dressen renset og strøket inne i garderobeskapet sitt. Da han forhørte seg, fikk han følgende svar: "As you were going out this evening, we found out that your suit needed a brush up."

Når det gjelder service, mener jeg The Lanesborough også er best bet. Ikke bare får man sin egen private butler, men de har en jovial eleganse som får en til å slappe av. På Ritz blir servicen for stiv, selv om de prøver alt de kan å være hyggelig. Også The Dorchester har et frigjørende drag over seg når det gjelder service. Men, da vi bodde der, gikk nok noen litt for langt slik at man kunne oppleve humoren som ertende. Claridges er hotellet som kommer verst ut. Stivt, pompøst og enkelte ganger direkte uvennlig.

Når det gjelder rommene, syntes vi at The Berkeley hadde en virkelig spennende empirestil, litt slitte i krokene, men verdens beste senger. De reklamerer med sine Savoir beds, håndsydde madrasser. Kongen av Marokko bestilte en haug av disse etter å ha bodd på hotellet. Ikke bli overrasket om du sover et par-tre timer ekstra i de der sengene. Også The Lanesborough hadde gode senger.

Ser man kun på det estetiske, er nok rommene på The Ritz de fineste - spesielt om du liker gull og Louis XVI style. Rommene på The Dorchester er klassiske og fine, men litt slitte, det samme med Lanesborough. Langham har et kompromiss mellom Old World Charm og moderne eleganse, men da jeg bodde der, varierte temperaturen på rommet enormt. Det eldste luksushotellet, Brown's, grunnlagt av poeten Lord Byrons butler (Brown) i 1837 imponerer med en kjempestilig minimalisme som absolutt ikke gir assosiasjoner til sykehus og operasjonsbord (slik mange minimalistiske rom gjør). Tenk minimalisme på Brown's, da! The Connaught har reabilitert rommene i behagelig moderne klassisisme. Art deco detaljene på Claridges er spennende, men rommene skuffer. Det vil si de nyoppussede med David Linley møbler, ser virkelig spennende og rådyre ut. Det nyeste luksushoteller, Hotel Café Royale ligger lekkert til i Regent Street, femti meter fra Piccadilly Cirkus med sin Eros-statue. Rommene er hyperminimalistiske, som fikk meg, da vi bodde der i november 2013, til å tenke studenthjem, Fantoft Studentby - til 399£ natten! Heldigvis har de en fantastisk bar i Versailles-stil, bare for å jevne det hele ut. Etter mitt syn holder ikke hotellet høyt nok nivå til å tilhøre byens aller beste og dyreste.

One Aldwych er et hotell for de moderne og trendy som samtidig ikke vil gå glipp av klassisk eleganse og stil. Fasaden er ultraklassisk og samtidig diskret. Rommene er behagelig minimalistiske, men mangler litt atmosfære. Lobbyen er skuffende, men du verden så dyktige de er til å få en til å føle seg important. Jeg ble i april 2011 oppgradert til en 60m2 suite da jeg sjekket inn på hotellet, og de behandlet meg som om jeg var den viktigste VIP'en på hele hotellet. "You can check out at 8 pm, Mr Grande!" Selvsagt var ikke servicen på høyden på fitnessavdelingen. Det er merkelig at servicen er så mye mer mutt og mistenksom på fitness- og spaavdelingene enn resten av hotellet. Det gjelder de fleste hotellene. Er det slik at skjønnhet og sport tiltrekker seg mutte, begrensede & litt avstumpede mennesker? Jeg bare lurer.

Når det gjelder restauranter, fikk gourmetrestauranten på The Lanesborough, Apsleys, en michelinstjerne etter bare fire måneders drift. Det er nesten verdensrekord, i alle fall Londonrekord. Marcus Wareings restaurant på The Berkeley har to stjerner. Jeg syntes maten på Apselys var enda bedre, men service og atmosfære på Wareing var helt, helt topp. Restauranten på The Ritz er kraftig undervurdert. Virkelig god mat. Gordon Ramsay-avleggeren på Claridges har mistet stjernen, mens maten på Brown's var, da vi spiste der, erkebritisk og kjedelig. Roux har tatt styringen på Langham som serverer virkelig velsmakende engelsk og fransk kost i ekstremt trivelig spisesal. Jeg anbefaler Landau inne i Langham, selv om maten mangler litt på michelinstjernenivå. The Connaught har en av verdens beste kvinnelige chefer (Hélène Darroze) - fransk selvfølgelig, mens Mandarin Oriental, har fått en noget konservativ Heston Blumenthal-avlegger.

Hvilket hotell skal du så velge? Jeg går for følgende 10-på-topp-liste:
1. The Ritz
2. The Lanesborough
3. The Berkeley
4. The Dorchester
5. Langham
5. The Connaught
6. One Aldwych
7. The Mandarin Oriental
8. Brown's
9. Café Royal
10. Claridges
Publisert: 05.05.2010Siste nyheter:

Anbefalte restauranter i Izmir

Bedre enn sitt rykte

Bergens fem beste restauranter, 2016 (Bergen's Five Best Restaurants)

De beste hotellene m/restaurant

Et hypotetisk etergilde: Finnegaardsstuene 2019

Femstjerner besoker Michelinstjernerestauranter

Femstjerner på Facebook

Femstjerner.no tester luksushoteller og luksusrestauranter i Roma

Frankfurts beste gourmetrestauranter

Gode restauranter i Istanbul i 2013. (A Selection of the Best Restaurants in Istanbul in 2013)

Gourmetkampen i Europa og Norge

Gourmettur til St. Petersburg

Hva er egentlig det beste av Londons topp hoteller? Av Per Bjørnar Grande

Impresjonistisk beskrivelse av Istanbul-hoteller

Madrid, den nye gourmethovedstaden

Madrid, the New Gourmet Capital?

Om michelinstjernene 2008

Om michelinstjernene 2009

Per Bjørnars guide til Kairos beste restauranter

Service

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap