Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: London
Maze


Amazing Grace eller Hell's Kitchen?Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Middels


3. mai 2010 arriverte jeg Grosvenor Square klokka 22 engelsk tid og tenkte: Er det noen vits, det er sikkert umulig å få et bord hos verdenskjente Ramsay på denne tida av døgnet. Men joda, dersom jeg var fornøyd med å sitte ved baren, skulle jeg få tylle i meg noen av verdens lekreste retter. Ok Maze er ikke Ramsays hovedrestaurant, og den har bare en michelinstjerne, ikke tre som den i Chelsea, men allikevel da, dette skal jo allikevel være en av verdens beste restauranter.

Jeg ble sittende ved siden av et ungt par, han økonom i city og hun kunstner, som stadig klagde på maten. Dessverre er det slik at jo verre man oppfører seg, dess mer oppmerksomhet får man. Og til slutt ble de invitert inn i kjøkkenet, Hell's Kitchen. Og ettersom jeg hadde blitt kjent med dem (de hadde tydelig kontaktvansker ifht hverandre), inviterte de meg med. Kelneren i baren, som ikke akkurat var et sosialt geni, kompenserte med denne gesten tydelig sin sosiale akilleshæl.

Inne i kjøkkenet var alt i militær orden. Til og med et gjestebord var plassert i kjøkkenet hvor en åtte-ti gjester satt og koste seg. (Ikke noe for meg som liker å være utenfor kjøkkenområdet når jeg spiser.)

Maten på Maze er mer tapasaktig enn det som er vanlig på gourmetrestauranter. Første tapasretten, krabbe til 10.50£ var ok, ikke mer. Men så kom en fantastisk mellomrett før jeg ble servert en historisk langstekt terrine av Pork Belly (11.50£). Denne smaken vil sitte lengelsfullt i munnen i flere tiår.

867 kroner for fire retter, en god helflaske Grüner veltliner og en liter sprudlende Badoit er ikke noe å si på. Og da var også service chargen innberegnet!

I april 2011 var jeg tilbake med noen venner. Da var servicen bedre, men maten, en fireretters lunsjmeny, var noe tammere i smak enn sistgang. Dristigheten var fremdeles der, selv om jeg ikke syntes at sardiner smakte så særlig godt sammen med kyllingterrinen. Men spennende var det definitivt!
Maze
10-13 Grosvenor Square, Tlf. 004420 71070000
Publisert: 06.02.2010Flere restauranter med
i London:

Benares

Foliage

Gordon Ramsay at Claridge’s

Le Gavroche

Maze

Sake no Hana

The Restaurant (Ritz)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap