Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Jacobs Apartments & Cafe


Norges første gastropub? Middelmådig mat.Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Sist vi spiste på gastropub, var i London. Da brukte vi en halv dag på å finne stedet. Etter å ha gått oss bort flerfoldige ganger, praiet vi en taxi. -Drive us to The Eagle, sa vi, lett desperat i stemmen. Den lå 50 meter lenger bort i gaten. Etter å ha steget ut og unnskyldt oss overfor en knallsur cabdriver, ankom vi en avfeldig pub med gebrekkelige møbler. En kokk med enorme øreringer slipte knivene mens det ravnsorte, fettede håret hang i strimler ned i grytene. Vi ble sittende og balansere på ruglete pubstoler og inntok et aldeles middels måltid mens høyttalerne gikk til angrep på alt som minnet om matro.

Er det da rart at man blir positivt overrasket over Jacobs, som er et anstendig sted, behagelig pusset opp og med en uteplass som får en til å tenke på alle andre steder enn Norge og Bergen.
–Beste stedet utenfor sentrum, sa min venninne.

Og det føles jo som om man befinner seg langt vekke fra Bergen, selv om det bare er 500 m fra Torgalmenningen.Vi hadde egentlig bare tenkt å ta en øl og så komme tilbake ved en senere anledning for å teste stedet. Men da vi kom i snakk med servitøren, og hun la ut om stedets slowfood konsept og fiskemeny basert på dagens beste råvarer, bestilte vi oss en treretter. Terrinnen av andelever og svineknoker (95 kr) var massiv til terrin å være. Smaken var ok, men langt fra det nivået man kan få. Dette kan jo være en av verdens beste retter når det virkelig funker.

Etter å ha spøkt med den svært så hyggelige servitøren om krabbekakene på Hagelin, bestilte vi Jacobs krabbekaker (105 kr). Ikke skjønte vi hvorfor dette skulle være så forferdelig annerledes enn Hagelin. Dette minte jo veldig sterkt om en helt alminnelig fiskekake. Alt for kjedelig, det samme kan sies om lysingen (235 kr).

Det langtidsstekte lammelåret (205 kr) måtte være et av de mest korttiidsstekte av de langtidsstekte. For noe så seigt har jeg sjelden opplevd. Plommekompotten uthevde smaken av lam. I det hele tatt var tilbehøret bedre enn hovedingrediensene.

Alt i alt er vi skuffet over stedets kulinariske nivå. Her jobber jo flere prisbelønte unge chefer. Men det de tryller fram er høyst middelmådig. Det hviler en pretensiøs minimalisme over rettene, noe som får en til å lengte etter det klassiske og subtansielle.

Jacobs serverer både frokost, lunsj og kvelds. Lunsjmenyen forandres daglig. Stedet er blitt ekstremt populært. En lørdagskveld måtte vi vente med å få bord, og tilbrakte da dødtida med å se på de små svart-hvit bildene. Disse bildene er gjennomtenkte og ikke slike som man ser overalt ellers. Pluss for original bildeserie.

Jacobs er stedet etter kinobesøk, etter teater. Men obs obs vi har spist mye bedre fisk både på Naboen, Boha og Lucullus, og langt bedre kjøtt på Mezzo og Salsa (for å nevne noen). Ellers er øl-utvalget stort og vinene nokså overpriset.
Kong Oscarsgate 44, Tlf. 982 38 600/ 982 38 601
Jacobs Apartments & Cafe
Åpningstider: Man-fre. 09-23, Lør-søn. 11-23.
Publisert: 09.08.2010Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap