Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Wesselstuen


Se deg tilbake i vrede!Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 7 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Wesselstuen tar meg alltid tilbake til de første årene da jeg ankom Bergen som student. På den tida var det liksom bare Wessel, Holberg og Bangla. Så kom Café Opera, og da jeg i 1986 kom tilbake fra et år i Provence, hadde det blitt hele 37 nye spise- og drikkesteder. Siden den gang har ikke denne byen sett seg tilbake!

Wesselstuen var sikkert ok på begynnelsen av 1980-tallet, i dag er stedet bare trist, bildene fra Wesselstykkene er usedvanlig stygge, møbleringen er trist og samtalene rundt meg på denne test-dagen var også uutsigelig triste. Hvorfor skal det være slik at når damer kommer opp i en viss alder, så brukes ordet ”koselig” først og sist i annenhver setning? Den som tror at alt snakket deres om barnebarna er et uttrykk for en moden & altruistisk natur, må tenke om igjen. Snakket om barnebarna er først og fremst fordekt selvskryt.

Slik blir tankene når det går over en halvtime før maten ankommer. Her satt jeg og irriterte meg over stedet, menneskene og den sendrektige servicen. Jeg leste Dagbladet på kryss og tvers og kunne glatt tatt en ph.d. i hvordan avisen misbruker helsestoff før kelneren sa at burgeren er ferdig om tre-fire minutter. Etter å ha lest grundig gjennom hele torsdagsbilaget ankom Wesselburgeren (149 kr). Det første jeg merket var at babytomaten ikke var helt fersk, oksekjøttet, derimot, var godt og ikke ispedd noe. 100 % oksekjøtt! Akkurat det er som regel hovedforskjellen på en god og en mindre god burger. Denne var middels. Jeg trodde først at dressingen var Thousand Island, men fikk høre at det var Wesselstuens hjemmelagde dressing.
Så skulle jeg bestille dessert. Igjen enormt lang ventetid før jeg fikk bestilt, og enda lenger tid før desserten ankom. Etter irriterende venting kom kelneren bort og sa:
- Gulrotkaken kommer om to minutter.
- Da mener du to og ikke ti? kvitterte jeg.
Han så ørlite fornærmet ut. Gulrotkaken koster 109 kroner. Prisen på burgeren var meget sympatisk, men 109 kr for en ostekake på et slikt sted, er latterlig. Enda latterligere er det når ostekaken ser ut som en middels bolle med nesten ingen krem på toppen. Selve kaken smakte like mye brød som kake, her manglet den saftige søtheten som kjennetegner gode gulrotkaker. Og fartsstripene med jordbær på tallerkenen, som skal utheve kontrastene søtt & syrlig, bidro bare til at smaken ble ubestemmelig og utydelig.

Da jeg gikk ut, følte jeg meg rett og slett lettet over å forlate en latterlig nostalgisk bule, fullstendig befridd fra alt som har med ekte kvalitet å gjøre. Det var ikke før jeg satt på Augustins Kaffelade og inntok en koffeinfri kaffe latte, at jeg virkelig kom til meg selv igjen.
Wesselstuen
Øvre Ole Bulls Plass 6, Tlf 55554949
Åpningstider: Man-lør. 11-23. Søn. 14-23.

Publisert: 17.02.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap