Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Smauet Mat & Vinhus


Nesten gourmet
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Har du hørt om en restaurantanmelder på slanking? Paradoks ikke sant? Etter det jeg har hørt er spinning det mest effektive når det gjelder å få ned bodymassen. Så her forleden møtte jeg opp: Første timen var en 60 minutters spinning, og etter hvert har jeg vært oppe i 90. Men tap av vekt. Nei, ikke i det hele tatt. Her forleden sto jeg og så på meg selv i det grelle og avslørende speilet på Folkebadet, etter å ha deltatt i en 90 minutters spinning, ovenpå, på Actic. Rompa, som jo hadde tilbrakt 1 ½ t på sykkelsetet, så ut som en leftover mandarin fra jula. Og magen minnet meg om formen på understellet til en vaskeservant.

- Heldigvis har jeg fast dame, tenkte jeg da jeg satt på Smauet for å innta en treretter.
Smauet har vært oppegående siden 1997. Det betyr at stedet er en stayer. Jeg har i grunnen lurt på hvordan Smauet har overlevd, for aldri har jeg hørt noen snakke om det, aldri, og det etter 10 år som anmelder!! Jeg har hørt folk flirende snakke om da stedet het Ola’s Inn og skiltet med røde plaststoler, men aldri hørt en eneste kommentar om Smauet.

Og nå har jeg tenkt å fortelle Smauet om hvordan stedet skal bli en snakkis. For det skal ikke mye til. Nå skal jeg pinadø være for Smauet det som Ramsay og Hellstrøm er for steder som ikke helt får det til.

Punkt 1. Begynn med å gi gjestene en kokkens venterett. Dette er et gourmetsted som tar 495 kroner for tre retter. Derfor er man ikke så ufordragelig at man ikke lar gjesten få det lille ekstra.
Punkt 2. Når gjesten ber om en vinkjøler, ikke te deg som om dette er en ekstra byrde. Da sier man straks: Selvsagt! (Og da er det isbiter i kjøleren, ikke vann.)
Punkt 3. Ikke la gjestene, idet de tar på seg uteklærne, lengte etter pølseboden. Etter tre retter var ingen av oss egentlig spesielt mette. Det er uhøflig!
Punkt 4. Når gjesten har inntatt sin dessert, kommer det petits fours på bordet. Alle gourmetrestauranter med respekt for seg selv, gir gjestene noen hjemmelagde eller, i det minste, eksklusive sjokoladebiter.

Som leseren skjønner er ikke dette alvorlige innvendinger mot stedet. Oppussingen av interiøret er diskret, nesten på grensen til det usynlige. Men da vi ble sittende å se på den artifisielle peisen med den nydelig lærtrukne veggen omkranset av de dyprøde fløyelsgardinene, så vi at det lille som er gjort, er gjort bra. Gratulerer! (Selv om jeg ville kvittet meg med de gammelmodige stolene.)

Både kamskjellene og foie grasen var ok, men langt fra noen høydare. Kalvecoulotten derimot var kjempegod, og man ville ikke engang ristet på hodet om dette ble servert på Gordon Ramsays signaturrestaurant i London. 495 kroner for tre retter er ikke rimelig, men heller ikke kjempedyrt. Likevel, dersom jeg ikke hadde vært i embets medfør hadde jeg jo mye heller gått på Boha eller Colonialen. Og dersom vi hadde gått på Naboen for eksempel, ville vi jo, alt i alt, ha spart rundt 500 kroner - og spist enda bedre.
Smauet Mat & Vinhus
Vaskerelvsmauet 1. Tlf. 90299900
Åpningstider: Man-lør. 17-23. Søn. Stengt
Publisert: 17.02.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap