Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Meny Bistro (Studentsenteret)


Pent, intetsigende med menneskefiendtlige åpningstiderMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 7 av 15
Prisnivå: Rimelig


Den gamle studentgrillen var ingen skjønnhet, men oste av rotekte studentatmosfære. Bygningen i seg selv var jo stygg som arvesynden. Det eneste som virkelig imponerte var en takutstilling av glefsende ulver - som vi studenter alltid så som et symbol på Statens lånekasse.

Nå er heldigvis det gamle studentsenteret revet, og inne i det nye sentret lever Meny Bistro opp til typiske trekk ved postmodernismen. Pent og intetsigende. Stolene er svarte og minimalistiske, og de nokså spinkle bordene er dekorert med et koselys, en blomst og salt- & pepperbøsser. Faktisk så er det bare bordoppdekkingen som skiller bistro fra kantine. Ja, jeg ble i det hele tatt i stuss om jeg befant meg i bistroen eller på kantina. Men etter menyen å dømme var det visst bistro. Et stort antall pizzaer krydret menyen. Jeg gikk imidlertid for en mer tradisjonell hovedrett. Svinefilet Black & White (129 kr) var litt seig, men virkelig nydelig anrettet på en rektangulær tallerken. De råstekte potetene var deilige. Et større skille mellom kantine og bistro ville ha gjort seg. Det behøver verken å bety klasseskille eller favorisering av de med kulturell kapital (et skille som jo universitetet ellers oser av). De som velger bistro er uvilkårlig omringet av hoi poloien (gr. οἱ πολλοί = mengden) som sitter på kantina.

Bistroen er stedet for de som enten vil sitte alene eller sammen med noen som man virkelig vil konversere med. Å samtale om filosofien til Charles Taylor, Habermas eller Girard ville passe utmerket her. Veldig avslappet stemning er et av stedets pré. Bistroet mangler imidlertid intellektuell punch.

Men puritanske nordmenn, lets face it, en bistro som holder åpent fra kl 15-20 mandag til torsdag for så å stenge klokka 18 på fredagen og ikke åpne igjen før mandag klokka tre, må være en bistro i bakvendtland. Det må da være masse studenter som vil bruke studentbistroen i helga, ikke minst fordi de har et utvalg på cirka 6-8 viner til rundt 230 kr flasken?

Servicen er defintivt kantine. Her er et et hav å krysse før man greier å etablerer en ordentlig bistrostemning.

Å bryte det sosialdemokratiske mønsteret med råpuritanske åpningstider, vil være med og vise at bistro er bistro og kantine kantine. Dessuten trenger Meny Bistro å vise litt egenart - selv om bistroen i seg selv er ganske fin & bekvem.
Meny Bistro (Studentsenteret)
Villaveien 10. Tlf. 55545125
Publisert: 17.02.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap