Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Cornelia


På slanking
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Høy


Cornelia er en ny fiskerestaurant i det flotte Kjøttbasarbygget. Det begynner nå å bli en del restauranter i basaren, med Egon i første, Basaren og Cornelia i andre. En fiskerestaurant i en kjøttbasar er jo et paradoks. Men forresten, hvorfor ikke, selv om man kan spise bedre sjømat på de beste restaurantene som ikke er rene sjømatrestauranter - for eksempel på Colonialen og Boha.

Ved første øyekast er det noe tiltalende ved interiøret på Cornelia: Shabby chic og fin bordoppdekking. Likevel har ikke Corneliafolkene gjort det beste ut av lokalene. Det blir for rått og nakent. Og støyen blir deretter. Her burde man dempe det hele, både støyen og følelsen av nakenhet, med tykke gardiner, veggtepper eller lignende. Da ville stedet blitt mer lunt & koselig.

Vi gikk for dagens fangst, en femretter til 695 kr. Når man satser slik i gourmetklassen, burde man servert et par vente- og mellomretter - minst. Å få nøyaktig fem retter, samtidig som rettene er så små at man lusker småsulten hjem etterpå, er ikke bra. Det er trasig. Med slike pretensjoner og priser forventes det at gjestene får det lille ekstra. Her dreier det seg faktisk om priser i sjiktet Lucullus og Boha.

Det beste ved stedet var servicen. Trivelig kvelden gjennom. Vi fikk til og med et besøk av sjefskokken, som plutselig sto der og smilte med sitt mektige, løveaktige smil framfor bordet vårt. Det var faktisk ikke en eneste ting man kunne utsette på servicen. Det er sjeldent.

Men den første retten Smørstekt krabbe med søtpotetpuré ble for kjedelig. For lite smak og for få smaker. Det samme med Skinnstekt lysing. Godt men litt dull. Den absolutt beste retten var, overraskende nok, rødspetten. Her var smaken gjennomtrengende og raffinert. Også Gratinerte o-skjell var meget godt. Det vil si, det ene skjellet var bare fylt av en utrolig kjedelig salat. Hvorfor i all verden kunne man ikke ha sjømat i begge skjellene? Det var jo allikevel alt for lite mat i femretteren. I USA blir det regnet som en ren fornærmelse dersom gjesten ikke blir mett. Og det ble vi ikke på Cornelia – etter fem retter. Konfektkaken, som var rik & god, var ikke større enn en petit fours. Slikt går ikke an. Min legevenn som var med og spiste, syr magesekken igjen på overvektige. Etter et slikt restaurantbesøk er man ikke akkurat i faresonen.
Cornelia
Vetrelidsalmenningen 2, Tlf. 55011885
Åpningstider: Man-tor. 12-22, Fre-lør. 12-23. Søn. Stengt.
Publisert: 19.02.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap