Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Søtt + Salt Restaurant


Norge i Søtt + Salt
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Hvordan få en gourmetrestaurant til å fungere i folkelige omgivelser? Dette er og blir utfordringen for Søtt + Salt. Midt i tjukkeste november satt halvparten av gjestene kledd som om de var på sydenferie. Mens den usedvanlig vakre rekken av blå julegraner preget utsikten mot Ole Bull, satt store deler av gjestene i T-skjorter og nøt 0,4l øl til gourmetrettene. Dette må være det endelige beviset på sosialdemokratiets seier.

Maten som serveres på Søtt + Salt må kunne kalles kompromissløs gourmet. Dagens Næringslivs anmeldere, Salt + Pepper ga nyss 26 av 30. Og vi i femstjerner er også begeistret for maten. Vinmenyen (395 kr) derimot bar mer preg av sparebluss. Noen av vinene matchet rett og slett ikke matens høye nivå. Maten er som sagt virkelig spennende, alt fra kokkens Tunfisk og løyrom som venterett til Mocca, mascarpone & hassenøtt til dessert. Vi gikk for kveldens femretter (645 kr). Deilig kongekrabbe. Gresskar confitert kveite & salvie var, ved siden av desserten, kvelden høydare. Disse to rettene spesielt bar et umiskjennelig preg av michelinstjernerestaurant. Ikke så rart, egentlig, med tanke på at kokk Fredrik Sørensen har jobbet under både Hellstrøm og Raymond Blanc (til sammen 4 stjerner). Også torsken var rik på smak. Oksefilét braisert kjake var dessverre litt for seig.

Det er veldig ok at en restaurant ikke prakker på gjestene aperitiffer. Men da vi ble sittende i en halvtime og vente på et annet par, tenkte vi at det ville vært fint om de spurte oss om vi ville ha noe å drikke. Det virker som om man er unødig strengt knyttet til vinpakkene, som om man ikke kan bestille noe vin utenom disse. Det blir rett og slett for rigid.

Når det gjelder innredning finner man få seriøse endringer ifht gamlerestauranten. Noe av det nautiske er tatt bort, og bruken av sølvkandelabre i ulike størrelser og sjatteringer skaper en levende og spennende atmosfære. Bordoppdekkingen holder også sobert nivå. Men det ville være en overdrivelse å si at dette er en vakker restaurant. Svingstoler i en restaurantsetting er originalt, men gir samtidig en følelse av at man fremdeles befinner seg på kontoret. Og taklampene ligner forfinede utgaver av stuelampene på 70-tallet. Veldig trivelig service trekker opp. Men også her fant vi noen småting å utsette. Mangel på vin i startfasen er nevnt. Brødet dukket ikke opp før rett nummer to, antakelig for å nytes sammen med kveite-velouteen. Det ville vært mye bedre å få brødet servert straks man setter seg. Det demper på sulten og høyner toleransen. En liten overraskelsesrett ville også bidratt til at gjestene føler at besøket er verdt pengene. Dette er jo ingen billigrestaurant. Summen for to ble 2080 kr. Dette inkluderte fem retter og vinpakke.

Alt i alt har Søtt + Salt anlegg til å bli en super restaurant. Den holder allerede, spesielt matmessig, meget høyt nivå. Dilemmaet er vel om det i Bergen er mulig å satse kompromissløst gourmet og samtidig tjene penger?
Søtt + Salt Restaurant
Nedre Ole Bulls plass 4 (Hotel Norge), Tlf: 40003713
Åpningstider: Man-lør 17-23.
Publisert: 25.01.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap