Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Sjømatkirken


Zachens besteMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Etter å ha spist på to av de tre nye restaurantene på Zachen, var forventningen til Sjømatkirken laber. Og da vi ankom, kledd smart & casual, foajeen i førsteetasjen, lå det hvite papirbiter og fløt overalt. Det var da jeg så for meg en anmeldelse der alle de tre nye restaurantene på Zachen ender opp med et par-tre stjerner.

Når det gjelder Sjømatkirken, var det enkelte ting å trekke, slikt som kun tre bitte små kamskjell i kamskjellforretten, veldig lang ventetid mellom forrett og hovedrett, en servitør med dårlige vinkunnskaper og en forferdelig tungvint måte å splitte en regning på. Dessuten er jeg motstander av høye stoler i og med at det signaliserer travelhet og mangel på komfort. Heldigvis var det noen bord med ok stoler. (Pluss for at det er stort rom mellom bordene.)

Men mine damer og herrer, sett bort fra disse tingene, er dette Zachens definitivt beste nykommer. Når det gjelder matkvalitet ligger dette langt over Sushi Sagrada og Bryggekanten. Kamskjellene var virkelig deilige og passet perfekt til blomkålpureen. Den syltede løken ble for dominerende på smak, så den lot jeg stort sett ligge. Men tre små kamskjell er jo altfor lite. Jeg skjønner egentlig ikke dette med å servere så små porsjoner, for det er faktisk ikke råvarene som trekker de største summene. Kom igjen byens restaurantfolk, vis nå litt raushet overfor gjestene. La oss i det minste bli mett etter å ha spandert 700 kroner per stykk! For det var det vi gjorde etter forrett, hovedrett, og en halv dessert på hver, pluss to flasker av den deilige Fritz Haag-vinen til 495 kroner per flaske. Fritz Haag passet perfekt til kamskjellene, merk dere det dere som er ute etter gode mat- og vinkombinasjoner.

Mine norske venner er, etter mitt syn, som regel noe i overkant positive når vi er ute og spiser. Denne gangen hadde jeg også med en østerriksk venninne. Hun pleier å legge listen noe høyere. Dessuten er hun dyktig på detaljer. Men hun mente at dette var noe av det beste hun hadde smakt på en norsk fiskerestaurant. Dagens høydare var Fjord-uer (235 kr) som avga en virkelig fantastisk rik smak. Den var rett og slett 6 ut av 6. Også Breiflabben (275 kr) var usedvanlig god på smak. Min venninne gikk for Dagens rett, en torskerett til rimelige 179 kroner. Hun syntes at kombinasjonen torsk/risotto/kantarell var svært heldig.

Når det gjaldt Sjokolademoelleuxen (109 kr) var alle storfornøyd - unntatt jeg. Jeg var bare fornøyd ettersom det manglet litt på konsistens, syntes jeg. (Bringebærsorbeten som gikk sammen med sjokoladen, var utsøkt god.)

Det er veldig fint å kunne anbefale en av de nye stedene på Zachen. For når det gjelder matkvalitet, er dette på høyde med byens bedre fiskesteder.
Sjømatkirken
Torget 2 (Zachariasbryggen) www.sjomatkirken.no , Tlf.55705040
Åpningstider: Alle dager. 12-23.
Publisert: 12.06.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap