Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
EAT (2010-anmeldelsen)


Et til du stup



Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Første gangen jeg spiste på EAT, trodde jeg at dette eks-Ugla lokalet var en døgnflue. Da spiste jeg der om kvelden og kyllingfileten som var priset i 200-kronersklassen, var like middels som det meste ved stedet. Jeg tenkte at selv om det milde, moderne & minimalistiske interiøret er stilig, har nok ikke dette stedet det som skal til i et stadig mer konkurranseorientert restaurantmarked.

Nå et halvt år senere er jeg sikker på at dette er en stayer. Det skal en del til for å bli en stayer når de økonomiske konjunkturene minner om en seismograf som løper løpsk. Grunnen til at denne blir stående, mens andre forgår, er som følger:
1. Meget god mat til svært så sympatiske lunsjpriser
2. Kjempetrivelig service
3. Et gjennomtenkt og trivelig interiør.

Mer skal det altså ikke til. Men det er nettopp disse tre tingene som så mange sliter med å få til.

Ikke bare smakte lunsjrettene godt, porsjonene var så svære at jeg nesten trodde jeg befant meg i USA igjen. Begynte faktisk å fable om en ”doggybag”. Kebabrulle av svinekarré og saus etter valg (89 kr) var cirka på størrelse med et kneipbrød. Og det smakte veldig godt. Tigerpastaen (110) inneholdt masse kylling og avga en deilig smak; hot uten å være sterk, om man kan si det slik. Hjemmelaget lasagne (110 kr) var den minst spennende retten. Helt alminnelig og ikke helt varm. Deilig Sjokoladebrownie Sundae (72 kr) som vi delte i tre. Kremen var boks, men isen tror vi kanskje er hjemmelaget? I tillegg var coleslowsalat (”kjølig kål”), hvitløksbrød og kaffe inkludert i prisen. Dette må rett og slett være byens beste lunsjtilbud dersom pengene står i høysete!

EAT er opprinnelig et svensk konsept basert på crossover mat. Ikke overdrevent crossover, mer som en udogmatisk restaurant tilpasset dagens individualisme og globalisme. Når det gjelder menyen har de skjønt det: Enkle lunsjretter og mer avanserte retter om kvelden. Kveldsrettene er forresten over dobbelt så dyre. Pizzaene er italiensk grunning med enkelte svenske ingredienser, som for eksempel bacon.

Vi kan ikke lovprise den latviske servitøren nok: Hun er et funn. Her føler gjesten seg med en gang som en V.I.P. uten antydning til at hun spiller en rolle. Hun må rett og slett like mennesker. Dessuten var hun dyktig med detaljene. Da ser man i grunnen gjennom fingrene med at engelsk er hennes foretrukne språk.
EAT
Olav Kyrres gt. 28, Tlf. 55020439
Åpningstider: Man-tors. 12-22, Fre-lør. 12-23, Søn. 13-21. (Lunsjmeny fra 12-16.)




Publisert: 09.09.2011



Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2018 FemStjerner.no | Sitemap