Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Prego


Beste restauranten utenfor sentrum (inntil du havner i Stavanger)Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høy


I Norge er det ofte slik at menneskene utenfor storbyene er hyggeligere, kontakten bedre og servicen mer personlig. Men når det gjelder restauranter, blir kvaliteten dårligere for hver meter man beveger seg utenfor bykjernen. Hva da med Prego på Danmarksplass?

Første gangen jeg spiste på Prego var like etter at de hadde åpnet. Det jeg husker fra den seansen var at pizzabitene var så kullsvarte og måltidet ellers så katastrofalt at jeg bestemte meg for ikke å skrive om stedet. Hvorfor ødelegge et steds renommé før man har riktig kommet i gang? tenkte jeg. Og nå er jeg jammen glad for at jeg satte slakterkniven tilbake i sliren. For dette må være den beste restauranten mellom Bergen sentrum og Stavanger sentrum.

Danmarksplass er jo ikke akkurat på landet, men likevel utenfor sentrum, dog stadig vekk mindre og mindre utenfor sentrum. Nå med Høgskolen ferdigstilt i 2014 vil nok både Bien bar og Prego få en ny vår. Men stedet er allerede godt besøkt, noe som skyldes at her bor mange unge mennesker med sans for en skikkelig god restaurant i nærmiljøet.

Nivået på både mat og service har løftet seg til det ugjenkjennelige. Lokalet er rustikt, stilig og stramt, litt trangt mellom bordene. De svære vinduene gir en urban utsikt mot de rehabiliterte høyhusene og deres utsondring av opphøyd ensomhet. Samtidig isolerer vinduene så godt at man knapt hører bil og bybane rase forbi.

Vår servitørs selvsikkerhet innga forventning. Ofte er det slik at en servitørs selvbevissthet bestemmes av nivået på restauranten. Hun var rett og slett kry av stedet og maten, samtidig som hun hele tiden var der når vi trengte henne.

Prego er en gourmets drøm på den måten at man kan bestille så himla mange retter. ”Minglematen”, som de kaller småporsjonene, består av cirka 1/3 av en hovedrett og cirka 40% av prisen på en hovedrett. (Dersom du vil ha en hovedrett, koster det mellom 220-260 kroner.) Min venninne og jeg bestilte først fem mingleretter til 429 kroner per pers. Men det viste seg at dersom man gikk for femretteren, kunne man ikke selv bestemme hvilke. Derfor gikk vi for det litt dyrere opplegget med å bestille fem mingleretter etter eget ønske. Kamskjellene (89 kr) hadde vært helt perfekte dersom de hadde blitt tatt fra pannen halvsekundet før. Deilig ertepuré Sjampinjongsuppen (79 kr) var nesten perfekt. Kyllingconfiten (89 kr) litt for tam på smak, men risottoen var deilig. Den helstekte ytrefileten av okse m/bernaisesaus (119 kr) var litt seig, men smaken var helt topp, spesielt hvis man drysset litt ekstra salt på kjøttet. Alle vi som satt ved bordet bestilte lammecarré (104 kr) og alle var vi enige om at den var helt, helt i toppsjiktet. Konfektkaken (110 kr) var for hard. Det samme med skorpen på Crème Bruléen (99kr). Men prima smak på begge.

3262 kroner for fem personer er prismessig i mellomsjktet. Noen av vinene var over tre ganger polpris. Det er for høyt. Jeg likte vininndelingen i God/Bedre/Best, men vil anbefale at de rokkerer på Verdicchio dei castelli di Jesi og George Breuer, for det er Breuer som tilhører kategorien Bedre og Verdicchioen som bare er God.

Prego Café & Restaurant
Fjøsangerveien 32, Tlf. 55558818
Åpningstider: Tir-tor: 16-22 (23), Fre-lør. 16-23 (24), Søn 15-21 (22).
Publisert: 22.01.2012Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap