Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Con Fresco


Slapp italiener (PS. Con Fresco ble lagt ned i 2014)Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 6 av 15
Prisnivå: Høy


Etter å ha testet alle de fem restaurantene i Matbørsen, er konklusjonen klar: Con Fresco er den svakeste. Dersom Stragiotti i Vestre torggate måtte legge ned på grunn av byens nye italienske, er det bare ett å si: Stragiotti var en mye bedre italiensk restaurant enn denne cowboyrestauranten i underetasjen av Matbørsen. Stragiotti sin pasta overgikk det man vanligvis får i Roma, Con Fresco sin Spaghetti var hakket under det man vanligvis får servert i den evige stad. Jeg gir Con Fresco en toer, Stragiotti sto til en klar firer.

Vi begynte måltidet med å dele en Pizza Cacciatore (159 kr). Helt ok på smak, men litt brent bunn. Egentlig lite å utsette, men heller ikke noe å sende en glødende sms om. Con Fresco sin Spaghetti Carbonara (169 kr) manglet som før antydet mye på smak. Prøv å spise Con Frescos baconbiter hver for seg og du kjenner knapt at du har spist dem. Det blir litt som å smatte på en pille før du svelger den hel. Den beste retten var Pollo alla Confresco, den desidert rimeligste hovedretten, til 269 kroner. 269 kroner for den billigste hovedretten! På et slikt sted! Det blir litt som å betale en tusenlapp for en bukse på H&M. Men rødvinssausen passet forbausende godt til det fylte kyllingbrystet og brystet var perfekt krydret. De andre hovedrettene koster forresten 299 kroner, godt over det man betaler for en hovedrett på Boha. Skjønner du?

Forskjellen mellom Con Fresco og Boha når det gjelder mat, service og interiør, er bare så enorme at jeg ikke vet om jeg skal le eller gråte – spesielt med tanke på at du betaler mer for en hovedrett på Con Fresco, Ja, ja, på Egon betaler man rundt 300 for pepperbiffen. Igjen begynner tårene å presse seg på. For er ikke denne verden nok urettferdig, er den ikke på grensen til det absurde om ikke Con Fresco fylles opp hver kveld, mens Boha forblir halvfull?

Dekorasjonene på Con Fresco kan minne om en italiener som forsøker å blande stilen på Egon og Peppe’s med en italiensk Osteria. Bildene på veggene gjengir de mest kitschy forestillingene vi har om Roma. De er i grunnen ganske fine og nostalgiske, men får stedet til å ose konsept. Minst 90 % av servitørgjengen denne testdagen var svensk. Den første som ankom bordet vårt virket slapp og uopplagt, så ankom en middelaldrende mann som snakket engelsk. Han hadde det travelt. Så kom et par nokså hyggelige servitører som tok seg av dessert og betalingen. Tiramisuen (92 kr) var forresten for lett. Mer kaffekrem neste gang – om det blir noen neste gang, da.

Con Fresco Italian Restaurant
Vågsallmenningen 1. Tlf. 02677
Åpningstider: Alle dager. 12-23
Publisert: 22.01.2012Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap