Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Tandoori Tapas Bar & Restaurant


Spansk-indisk hybridMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Middels


Jeg kan ikke fordra restauranter som kombinerer alle mulige lands kjøkken. Crossoverkjøkken én ting, men å servere flere lands retter blir lett til at man ønsker at en illsint Hellstrøm kommer og rydder opp. Det å skulle kombinere indisk og spansk tapas høres med andre ord helt håpløst ut.

Vi steg opp i andreetasjen i Kong Oscars gate. Red Sun ligger i første. Dumt at skiltet ”Tandoori Tapas” utenfor får folk til å tro at restauranten ligger ved siden av Red Sun. Men den ligger altså ovenpå i en virkelig nydelig spisesal. Red Sun brukte denne salen for noen år siden, og jeg syntes det var finere i andre enn nede i første. Folkene bak Tandoori Tapas har gjort salen enda finere. Spisesalen er både veldig moderne og veldig koselig. Det er en bragd å få en spisesal til å virke både moderne og koselig. Tandoori Tapas har klart det.

Prisene på Tandoori Tapas er svært sympatiske. Vi møtte opp til sen lunsj den 19. oktober, dagen etter åpningen, og fikk nyte godt av stedets åpningstilbud. Det betød at de slo av 25 % på den totale summen.

Da vi satte oss ned ved et vindusbord, brente radiatorene slik at man begynte å tro at man befant seg i Mumbai sommerstid. Men servitøren åpnet vinduet og slo av radiatorene. Vi ble sittende å se opp mot det grå og tidløse tårnet på Korskirken, fra en vinkel vi aldri har sett det fra. De to servitørene stred rundt, litt sene i avtrekkeren, mens de forsøkte å gjøre det så trivelig som mulig. Det negative ved servicen var at det manglet litt på profesjonaliteten. Glass ble veltet og rødt vann fra en fin & gjennomsiktig vase dryppet ned på min dyre kashmirfrakk. Slikt skjer. Men jeg foretrekker langt de klumsete som forsøker å gjøre det trivelig framfor effektiv kulde.

Jeg bestilte Spanske kjøttboller (89 kr) til forrett. Disse var langt bedre enn de spanske kjøttbollene som jeg nettopp har spist på Chili (Matbørsen) og Escalon (ved Fløibanen). Rent kjøtt, på grensen til det tørre, før tomatsausen skapte en perfekt utgave av denne nå så vanlige tapasretten. Min venninne skrøt voldsomt av sine osteboller (89 kr). Jeg hadde forventet en håpløs utgave av tapas. Jeg så for meg en indisk kokk som hadde fått beskjed om å lage tapas slik at stedet skulle tjene mest mulig penger, men så viser det seg at tapasene overgår de man spiser på helspanske steder.

Til hovedrett valgte vi en av de indiske lunsjrettene. Lunsjretter kan bestilles hver dag fram til klokka 17. De består av tradisjonelle indiske hovedretter, litt mindre porsjoner. Selv om dette var lunsjretter, fikk man hele tilbehøret med messingbeholdere, papadams og nanbrød. Alt holdt svært høy kvalitet. Kyllingrettene Hyderabadi masala (99 kr) og Delhi Shahjahan (99 kr), ble servert med de deilige sausene var smaksmessig hakket over det man vanligvis spiser på indisk. Spesielt vil jeg fremheve Hyderabadi masala-rettens utseende og smak. Mat av en slik kvalitet er ikke hverdagskost, ikke en gang på gode indiske restauranter i London.

Jeg skrøt av maten. Servitøren sa at kokken hadde laget indisk i 40 år og mottatt priser for sin matkunst. Det tror jeg fullt og fast på. Dette er indisk på høyeste nivå med svært så sympatiske priser. I tillegg er dette en usedvanlig pen indisk restaurant. Noen vil kanskje si at den ser for lite indisk ut, jeg synes det er befriende, den er rålekker!
Ta en spansk!

PS. Litt irriterende sein service sist jeg var innom trekker ned.

Tandoori Tapas Bar & Restaurant
Kong Oscars gate 4, Tlf 55961737
Åpningstider: Man-tor. 14-23. Fre. 14-23.30. Lør. 14-24. Søn. 14-22.Publisert: 22.01.2012Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap