Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Chili Tapasbar (Matbørsen)


Krydret serviceMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels


Inne i Matbørsen blir jeg aldri ferdig med å skue detaljene i taket: Øynene gled langs hvelvingene, snart fikk jeg øye på Mariakirken, så Rosenkrantztårnet, så Byporten før blikket gled ned mot de mektige Revoldfreskene.

Jeg blir liksom aldri ferdig med å forbauses over de subtile detaljene i Bergens nye storstue. Det er akkurat som om byen har blitt hevet et par hakk rent kulturelt. Ok maleriene er ikke essensielle og universelle som i Det sixtinske kapell, men du verden hvor sjelden det er at man får sett så mye fint på en restaurant. En restaurant er i grunnen et fantastisk utstillingsvindu for kunst og godt håndverk. På et museum bruker man i gjennomsnitt 9 sekunder på hvert bilde. (Man har forsket på det!) I løpet av et restaurantbesøk kan man bruke opptil flere timer på å studere detaljene. Kunstnere som virkelig har lyst til at bildene skal studeres, bør absolutt velge restauranter som utstillingsarena framfor gallerier. Derfor er det så flott at denne salen nå huser flere restauranter.

Chili Tapasbar er en uhøytidlig tapasbar. Modertapasen finnes i Holberghotellet på Nordnes. Hver gang jeg passerer dette hotellet, har jeg innbilt meg at Chili er en ekstremt kjedelig restaurant, en nødløsning for hotellets gjester som ikke aner hvor de skal ta veien. Men nå viser det seg at jeg kan ha tatt feil.

Chili Tapasbar i Matbørsen er et overraskende trivelig sted. Og servitøren vår, som begynte på jobb akkurat den formiddagen, var med på å bidra til en trivelig lunsj. Det er merkelig med service, man tror ikke det betyr all verden, men det er helt avgjørende for om man velger å komme tilbake eller ikke. Hvorfor velger jeg alltid å handle på Rema 1000 i Kalmarhuset framfor Rimi i Strandgaten? Service selvfølgelig. Rema 1000: Smil, en trivelig kommentar, et gjenkjennende nikk. På Rimi derimot er det slik at dersom de først ser på deg, er det som for å fortelle deg at vi har securitasvakter like om hjørnet. Klarer de virkelig ikke si hei, når man først står der med dagligvarene? Vår servitør på Chili var lovende; som om hun ville fortelle oss at det var hyggelig at akkurat vi kom innom nå som det var første dag på jobb.

Jeg ble ikke så imponert over maten. De fire taparettene kalt ”4 Tapas” (160 kr) manglet den spensten som man for eksempel kan oppleve på Escalon og Soho (før den stengte). Tapastallerkenen var fint dandert med Spanske kjøttboller i tomatsaus, kylling, scampi og salat. For en gangs skyld var det salaten som imponerte mest. Godt saltet, god på smak. Scampien var også god, både smak og tekstur. Kjøttbollene og kyllingspydet ble begge for tamme, spesielt kyllingspydene var under middels. De andre som jeg satt med mener at jeg er for streng. De var fornøyd med sin ene tapasrett (Spanske kjøttboller i tomatsaus, 87 kr).

Er jeg for streng? Vel, de går jo ikke ut og spiser flere ganger i uka - som jeg gjør. Akkurat det er et privilegium. Til tross for enkelte strikse vurderinger i det siste (for eksempel det at jeg ga maten på Fisketorget 1 av 5) synes jeg at alt i alt har kvaliteten på mat vært stigende på bergensrestaurantene de siste årene. Servicen er jevnt over bedre enn på de fleste stedene rundt om i Norge. Dessuten, restaurantene er finere enn før. Det er tydelig at oljemilliardene også gjenspeiles i utelivsestetikken.
Chili Tapasbar (Matbørsen)
Vågsallmenningen 1, Tlf 94449957
Åpningstider: Alle dager 11-23.
Publisert: 22.01.2012Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap