Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Maaseskjæret Restaurant & Bar


Estetikk ved sjøkanten med 0,02 ipromilleMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-høy


Jeg vandret bortetter de lange gatene i Sandviken mens jeg beundret de vakre, hvite eneboligene. Etter hvert hadde jeg bare ett mål for øye; en bedre lunsj på Maaseskjæret Restaurant & Bar.

Allerede i begynnelsen av januar har jeg følt at våren er på gang. Det er noe i luften, noe som trekker meg ut av bykjernen, ikke altfor langt, ikke ut på bygda selvsagt, men vårfølelsen lokket meg i hvert fall til å ta en søndagstur utenfor bykjernen, spasere rundt omkring på Sandviken Brygge og spekulere på hvor mye det ville bli i måneden om jeg nå kjøpte en liten leilighet der, en på rundt 60-70m2. Jeg regnet ut boligprisen per kvadratmeter og så la jeg på husleien. (Brrrr, klikk.) Fant ut at det ville jo gå helt fint dersom en leilighet skulle bli lagt ut på 70 % salg.

Sandviken Brygge Hotel har huset mange restauranter. Noen har knapt vært på nivå med de mest middelmådige hotellrestaurantene i byen. Men en gang for noen år siden holdt Balsam til her. Den var helt fantastisk. Der spiste jeg, blant andre godisser, en av de beste kyllingfiletene noensinne. Men så fikk sjefskokken jobb på Aroma, og den kulinariske høykonjunkturperioden var over – inntil sommeren 2011. Da åpnet Maaseskjæret Restaurant & Bar.

Etter klokka 16 tilbyr Maaseskjæret restaurant både to, tre, fire og femtretters middag (fra 345 til 645 kroner). Smårettene serveres hele dagen. Indrefilet av okse på hjembakt brød med pepperrotkrem og tomatconcasse (169 kr) smakte veldig mye. Jeg kunne klart meg uten dette halve brødet som fileten balanserte på, men ellers passet ingrediensene perfekt til kjøttet. Også dagens fiskerett, en klassisk blåskjellrett (165 kr), smakte, med unntak av et par-tre bleke skjell, nesten perfekt. Rikelig med blåskjell var det også. Den eneste retten som skuffet var Dagens kjøtt (190 kr), en virkelig seig og trevlet lammegryte. Kjøttstykkene både smakte og minnet meg om kjøttstykkene fra 1970-tallets kjøttsuppe. Jeg spurte meg selv: kan man virkelig servere slike kjøttstykker på en restaurant, hvor man verken har skjært bort fett eller trevler?

Maaseskjæret kan by på fem rødviner og fire hvitviner i prisklassen 376-745 kroner. Vi bestilte Theodor Orb, en aldeles nydelig riesling i glass (82 kr). Jeg klarte imidlertid ikke å unngå å føle den sedvanlige irritasjonen da vinen knapt dekket bunnen på glasset. Kom nå igjen byens restauranteiere, vær nå litt mer sjenerøse med vinen!! Om dere tømmer i dobbelt så mye i glasset, vil det i lengden lønne seg, både fordi mange flere vil da bestille vin og fordi gjestene blir både lystigere, mer drikkfeldige og får lyst til å komme tilbake. La oss si at en restaurant tømmer dobbelt så mye i glasset. Vinflasken koster restauranten i utgangspunktet 130 kroner. Det går fem glass på en flaske. Det vil da koste restauranten rundt 20 kroner mer å fylle dobbelt så mye i glasset, som igjen vil føre til at gjestene oftere bestiller vin og gir langt mer i drinks. Og ta nå for all del med i beregningen fenomenet at når man først kjenner alkoholens virkninger, tar man gjerne ett, to, tre glass til. Dessverre, Maaseskjæret, denne vinskvetten var nok en av de aller gjerrigste. PS, PS, jeg har nå tenkt å kommentere dette med vinmengde hver gang framover. Så det er bare for restaurantene å skjerpe seg.

Selv om maten på Maaseskjæret ikke er like fantastisk som under Balsamperioden, er interiøret enda finere enn under denne høykonjunkturperioden, ikke minst oppdekningen er helt prima. Det er så fint dekket på at man er ikke helt sikker på om man tør sette seg, i tilfelle det skulle være et bryllupsfølge eller desslike i anmarsj. Vannglassene i krystall er de fineste jeg noen sinne har sett på en restaurant, og det kommer fra en mann som besøkt over seksti restauranter med en michelinstjerne. Fylt opp til randen med isbiter var de også. Og servicen var, under hele måltidet, rask og positiv, som om de virkelig satte pris på at vi var der. Jeg anbefaler flere å ta turen til Maaseskjæret Restaurant, men det kan være lurt å ta en lommelerke eller lignende med på veien, så slipper man å returnere med en promille på rundt 00,2, etter et glass vin.
Maaseskjæret Restaurant & Bar
Sandviken Brygge Hotel
Sandviksveien 94, Tlf. 55396100
Åpningstider: Alle dager 14-22.
Publisert: 22.01.2012Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap