Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Leone di Mare


LidenskapeligMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 9 av 15
Prisnivå: Rimelig


Når min mor er med meg på restaurant, lar jeg henne betale driksen. Den blir sjelden over 5%. På Leone di Mare ga hun nesten 10% etter å ha blitt sjarmert i senk av den unge egyptiske servitøren (sannsynligvis eieren) som oppførte seg mer italiensk enn en italiener. Noen gjester som foretrekker det formelle vil nok synes at han gjør litt mye ut av seg, kanskje spesielt menn, men mange setter pris på den ekstra underholdningen det er når en servitør forteller om seg selv, stedet han kommer fra og maten som han lager. Hans gode utseende og svært utadvendte sjarm bidro nok til at min mor høynet driksen til det dobbelte og min venninne dultet meg i siden og sa: - Gi stedet en høy score, da!

Denne offensive stilen kombinert med en rekke gratisretter, har gitt resultater. På tripadvisor.com er stedet rangert som nr 2 blant byens 140 restauranter, etter Spisekroken og foran Naboen.

Av gratisretter fikk vi først en deilig ertesuppe, som var sjeldent godt saltet. Slikt kvikker opp. Twisten var kanskje ikke nødvendig. (Litt morsomt var det jo.) En italiensk sjokoladebit ville kunne gjort seg. En frisk & kompleks sorbet til slutt sikret imidlertid smilet og tommelen opp hos oss.

Når det gjaldt maten vi bestilte var Tagliatella ai Frutti di Mare (160 kr) virkelig skuffende. Alle fiskebitene var tamme på smak, enten det gjaldt reker, blåskjell eller blekksprut. Ettersom dette også var den klart dyreste pastaretten, er leseren herved advart. I direkte kontrast til denne miserable sjømaten (som nordmenn vanligvis er svært god til å vurdere), var Strozzapreti alla Norcana (135 kr). De vridde pastabitene på ca 10 cm iblandet perfekt stekt kjøtt og parmesan, smakte usedvanlig godt. Ettersom vi delte på rettene (etter servitørens noe autoritære anbefaling), ble strozzapretitallerkenen snart tom, mens ingen av oss hadde lyst til å fortsette med sjømaten. Gnocci alla Boscaiola (135 kr) var over middels. Denne pastaen, laget av potetmel, kan enkelte ganger bli tørr og kjedelig. Denne var spenstig i smaken. Det skyldes først og fremst en svært god fløtesaus iblandet litt tomat.

På Leone di Mare kan man virkelig pasta. Servitøren fremhevet deres pastaretter som hinsides mye bedre enn det man lager på Pastasentralen. Sant å si hadde han rett. Dette var mye bedre enn det man spiser på Pastasentralen. Tiramisuen (70 kr) imponerte med sin svært så fyldige krem.

Når det gjelder interiør, er stedet på samme sørgelige nivå som nyss nevnte Pastasentralen. De rosa og oransjefargede veggene på Leone de Mare er virkelig ikke spesielt pene eller behagelige. De fire-fem innrammede reklamebildene fra klippene på Riviera de Conero (adriaterhavskysten) gir en lyst til å reise, men bildene er ikke direkte subtile. De trehvite bordene og stolene er ok, ikke vakre, men funksjonelle. Fint at det er luft mellom bordene.

Inkognito koste seg etter hvert på Leone di Mare, lett overveldet av gratisrettene og kelnerens høye sigarføring. Hadde jeg vært kvinne kan det hende jeg hadde skrevet enda mer lidenskapelig om stedet!

Leone di Mare
Øvregaten 14, Tlf. 55321080
Åpningstider: Man-lør. 12-23, Søn. 13-23.Publisert: 22.01.2012Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap