Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Fisketorget


SjokkerendeMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 3 av 15
Prisnivå: MiddelsEtter å ha bodd i Bergen i flere tiår, var det på tide å leke turist. Jeg menget meg med turistene for å teste Fisketorget; både ute blant teltene og et inne i mathallen. Resultatet var sjokkerende.

Det er interessant å være turist i egen by. Utenom restaurantene og kunstsamlingene langs Lille Lungen drar jeg sjelden på oppdagelsesferd i Bergen. Å spise på Fisketorget har faktisk aldri falt meg inn, ikke før nå. Resultatet av denne kulinariske utferden er at magen i skrivende stund fremdeles er urolig. La det være sagt med en gang. Mat, service og atmosfære på Fisketorget er en skandale. Særlig maten.

Etter å ha drevet litt fram og tilbake, bestilte jeg en papptallerken med sjømat (150 kr) som det på kvitteringen av regningen sto Tom Rørnes på. Da ”servitøren” hørte jeg var norsk, ble en annen hyret inn. Jeg vekslet er par-tre ord med ham før jeg fant en lang og hard trebenk å sitte på. Rekene var nesten gått i oppløsning etter å ha befunnet seg lenge i lake. De to stykkene med laks var gummiaktige og tørre. Det eneste som smakte ”normalt” var den kjøpte potetsalaten. Jeg tenkte at dårligere reklame for norsk sjømat kan man ikke få. Og det her på Fisketorget!

Sjømaten som man spiser på Fisketorget er av en så slett kvalitet at enhver turist som har spist her (og det er mange), vil heller advare mot enn å reklamere for norsk sjømat. Jeg var jo klar over at dette er byens turistfelle nummer 1, men dette er så sjokkerende at jeg ber politikere og folk i turistnæringen om å gripe inn. Dette kan vi ikke leve med. Dette går ut over alt som har med norske mattradisjoner å gjøre. Dette er antireklame par excellence.

Mens mange av restaurantene i byen som serverer fantastisk lunsj, sliter med tomme bord, sitter det haugevis med turister på Fisketorget og gafler i seg fiskemat av dårlig kvalitet. Jeg ser dem fremdeles der de sitter i sine shorts og stripete T-skjorter, i rekker på harde utrivelige benker. Hva tenker de? Sannsynlig regner de på hvor mye penger de har igjen å rutte med før de endelig er tilbake. Jeg så meg rundt. Ikke en eneste person så ut til å trives. Vi satt der, alle helt tomme i trynet, ikke ulykkelige, men så tom man kan bli når man som turist er trøtt og lei og har betalt i uforholdsmessig mye for det som ble en gedigen skuffelse.

Hvordan kan vi gjøre noe sånt mot turistene? spør jeg. Hva sier byens turistsjef til dette? Jeg gikk videre til den nye Mathallen. Tenkte at her i den nye Mathallen vil nok alt være meget bedre. Jeg synes Mathallen er ganske fin. Ikke enig med de som sier at den stenger for den fine Bryggebebyggelsen. Pga alt glasset ser man jo rett gjennom den. Inne i Mathallen var alt ryddig. Tamt, men moderne & fint. Prisene på ferskfisken var ikke avskrekkende.

Jeg gikk bort til avdelingen under navnet Fish Me og bestilte en rekebagett. Igjen reke i lake, men bedre kvalitet på rekene. Så bestilte jeg en plasteske med pasta, laks og salat (80 kr). Pastaen var hard som gummi. Det er sjelden jeg ikke spiser opp. Jeg er oppdratt til det, men her må jeg bare be foreldrene mine om tilgivelse. Dette er noe av det verste jeg har smakt. I en liten lomme av esken finner man én, bare én liten lakseskive. Spiselig. Og i en annen plastlomme en intetsigende salat. Jeg gikk ut og satte meg, så meg rundt, og til min overraskelse så jeg nesten ingen mennesker i nærheten. De fleste gikk fram og tilbake mellom teltene midt på Fisketorget.
-Dette var jo mye verre enn jeg kunne forestille meg, sa jeg til min venninne. Hun var enig. Vi var rett og slett sjokkerte.

.
Publisert: 22.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Fisketorget

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap