Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
V15


Kjempeservice og trist interiørMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: Middels-lavV15 står for Vetrlidsallmenningen 15. Stedet åpnet 9. mai 2012. Dette er en restaurant man virkelig stusser over. Er det en restaurant? er det første man lurer på. Man ser på menyskiltet utenfor og konstaterer at dette er en restaurant på grensen til et fastfood konsept. Idet man stiger inn, blir man enda mer i stuss. Store åpne flater og en tre-fire spisebord spredt nokså tilfeldig rundt i lokalet. Jeg kan knapt tenke meg mindre gjennomtenkt logistikk for en restaurant. Men så skjønner man etter hvert at dette stedet ikke først og fremst er en restaurant, men et drikkested. Det virker nesten som om restaurantkonseptet er pausefyll før natten faller på.

Jeg satte meg i et hjørne og tenkte at det ville bli helt umulig for vennene mine, idet de ankom, å få plass på andre siden av bordet. Nabobordet var nemlig klint inntil vårt bord samtidig som bordene var skrudd ubønnhørlig fast til gulvet. Men med en del ”unnskyld” klarte de å smyge seg ned i stolene.

Vi så oss rundt. Noe særlig mindre vellykket interiør kan man knapt tenke seg; hvitt, nakent, ubestemmelig, tilfeldig plasserte bord, stygge lanterner som skal forestille noe som ikke er helt gjennomtenkt. Nei, dette er virkelig toppen på restauranttristesse, tenkte jeg. Kaldt er det også. Dette kommer til å bli stryk, tenkte jeg, ikke fullstendig stryk slik som besøket på Fisketorget her forleden, men en skår i nederste kategori.

Vi så på menyen: Burgere, Nachos, Burritos og Tex-Mextallerken. Det var visst en Dagens, men skiltet med Dagens var gjemt langt borte slik at vi ikke så det før vi var på vei ut. Vi gikk for Tex-Mextallerken for to (299 kr). Vi var tre, men tenkte at vi kunne begynne med Tex Mex tallerkenen og så bestille videre hver for oss. Men etter utallige små burittos, friterte calamari, friterte løkringer, friterte ostestenger og friterte scampi, var vi mette alle tre og hadde ikke lyst på annet enn en dessert. Vanligvis pleier magen min å dirre ubehagelig etter å ha spist mye fritert mat. Men denne gangen var jeg helt fin. Ganske godt var det også. Litt trekk for at det bare var friterte retter. Ostekaken (65 kr) så kjedelig ut, men smakte fantastisk. Dette var ostekake i den myke amerikanske stilen, og var den retten som imponerte mest. Creme Bruléen (65 kr) skuffet like mye som ostekaken imponerte. Altfor tykk skorpe og for lite smak.

Da jeg trådte inn i det urtriste lokalet, fikk jeg en ubendig lyst til å kritisere stedet nord og ned. Men så viste det seg at maten var ok og servicen ekstremt bra. Den svært så hyggelige servitøren klarte på sin vennlige måte å drepe alle mine negative tanker. Hennes velvilje, åpne personlighet og hjelpsomhet gjorde meg stadig mildere og mildere. Det kunne ikke berge kritikken av det triste interiøret, men hun gjorde lunsjen trivelig. Da hun anbefalte is til dessert, mente jeg det var for kaldt i lokalet til å nyte is. Hun gikk rett ut og stengte inngangsdøren. Det kaller jeg service. Ta godt vare på henne, V15! Hun berget både lunsjen og skåren.

V15
Vetrlidsallmenningen 15, tlf 55 32 08 10
Åpningstider (restaurant): Man-fre: 14-22. Lør: 13-22.


Publisert: 22.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap