Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Klosteret Kaffebar,


Nostalgisk bydelskafé med fortreffelig matMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 10 av 15
Prisnivå: Middels-lav


Jeg ble sittende lenge og studere de ulike individene som passerte på Klosteret Kaffebar, overrasket over det kulturelle mangfold på Nordnes.

I Klosteret 16 har man nå drevet kafé i mange år. Den første utgaven, hvor man kunne kjøpe med seg møblene, ble en kjempehit. Det berodde delvis på fantastisk nordnorsk service. Folk med dype smilerynker og AFP-ordninger i blikket kom kjørende helt fra Bergveien på Bønes for å gjenoppleve det dødstriste 60- og 70-tallsinteriøret. Trist men vellykket var det. Så ble Klosteret 16 solgt. Jeg merket at noe var i anmarsj da den søte serveringsdamen, datteren til eieren, gikk stadig saktere og saktere nedover Munkebekksmauet etter jobb.

Så ble Klosteret 16 omgjort til et mer idealistisk spisested. Jeg syntes straks at stedet hadde tapt seg, på en måte forsvant ånden ved at det ble for mye ånd Og da eieren fortalte meg at hun tenkte å piffe opp det labre besøket ved å tilby alkoholfri vin på formiddagene, skjønte jeg at stedet var ferdig. Vi som bodde på Nordnes savnet sårt et spisested i Klosteret 16. Men så på slutten av 2011 startet en grundig oppussing av stedet, så grundig at jeg flere ganger trodde at de nye eierne hadde gått konk. Denne gangen var alt gjennomtenkt og, på en måte, vakkert med sin nøkterne skandinaviske shabby chic stil.

Da vi denne regntunge postpåskedagen steg inn i Klosteret Kaffebar, var det trangt og varmt. Altfor varmt. Vanligvis klager jeg over at det er for kaldt på byens spisesteder (og det er jo et mye større problem med restauranter i Bergen enn for varmt), men på Klosteret Kaffebar den 10. april var det virkelig altfor varmt.

Klosteret har spesialisert seg på Hjemmelaget potetkakewraps (98 kr). Den med kylling er aldeles nydelig, mye bedre enn maiswraps. Potetwraps er saftigere, og denne var ekstra saftig, avga ekstra mye smak. Litt lite kylling i forhold til salat, men en klar åtter. Vi skrøt av de usedvanlige smakfulle potetkakene, og serveringsdamen sa at ”no blir mor gla”. Konsistensen på Lapskaus med flatbrød (98 kr) var perfekt. ”Denne minner deg vel på din mors lapskaus,” sa min venninne. Nå skal man ikke kritisere mors mat, men det var mye mer trevler i kjøttbitene i mors lapsskaus enn i disse svinekjøttstykkene. Topp ingredienser, stor porsjon, men litt for tam krydring. Ellers er det habilt et utvalg av kaker og kaffe. Men jeg vil anbefale gjestene å gå for en lunsj, for dette var overraskende bra og billig.

”Endelig en kvalitetskafé i nærheten av der jeg bor,” tenkte jeg mens jeg så utover det sjarmerende Klosterområdet. Det gjør i grunnen godt å tenke på at man kan spise så godt så nært. Og det var godt å se at servicenivået var så høyt, både ifht faglig kompetanse og det at de klarte å sette pris på gjestene. Det eneste kritikkverdige (bortsett fra varmen) er at det er altfor mange stoler i lokalet. Man føler hele tiden at man støter borti ting. Dessuten var utvalget bøker lite gjennomtenkt.

Klosteret Kaffebar
Klosteret 16, Tlf. 55906959/95249894
Åpningstider: Man-fre. 08–17, Lør-søn. 11-17.
Publisert: 22.01.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Acido Coctailbar & Restaurant

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8) (Restauranten er nedlagt)

Asian Corner (Matbørsen)

Aspendos Café & Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Baker Brun - Telegrafen

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que (Restauranten er nedlagt)

Baroli (Restauranten er nedlagt)

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22 (Restauranten er nedlagt)

Bryggeloftet

Bryggeriet Scene/Restaurant/Mikrobryggeri (Zachariasbryggen)

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café (Restauranten er nedlagt)

Café Augustin

Café Aura

Café Bastant (Bastant i Øvregaten er nedlagt)

Café Opera

Café Opus (Vestkanten Storsenter)

Cafe sze Chuan

Chiang Mai Thai Restaurant

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

China Palace

Classic Restaurant

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

Dr. Wiesener

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Ferdinand på Engen

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Fjord Fusion

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap